Συνοικιακές συνελεύσεις σε Συνοικισμό Νέας Ερυθραίας και Αλώνια Κηφισιάς.

0
184

Δύο Συνοικιακές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο 2015 στον Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στον Συνοικισμό Νέας Ερυθραίας και στα Αλώνια Κηφισιάς.

Οι πολίτες αγκαλιάζουν τον πρωτοποριακό θεσμό των Συνοικιακών Συνελεύσεων στον Δήμο Κηφισιάς. Ο διάλογος με τους πολίτες μέσω των συνελεύσεων πραγματοποιείται κάθε μήνα σε δύο συνοικίες του ενιαίου Δήμου.

Όπως σε όλες τις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Δήμου ορίστηκε κατάλογος ομιλητών και δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου κατέγραψαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, στην 7η Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, συνοικία Αλωνίων, συζητήθηκαν αιτήματα και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής θέματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

Επισημάνθηκε η όχληση που δημιουργείται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αρκετούς δρόμους όπως (Ολύμπου, Κυριαζή κ.τ.λ.).

-Διατυπώθηκε το θέμα των λαϊκών αγορών. Στην περιοχή των Αλωνίων πραγματοποιούνται δύο λαϊκές αγορές η μία τη Δευτέρα και η άλλη την Τετάρτη.

Συζητήθηκαν κυκλοφοριακά θέματα όπως η μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στις οδούς Ολυμπίου, Αλωνίων κ.α.

-Αναφέρθηκαν θέματα καθαριότητας, καθώς και συζητήθηκε ο τρόπος αποκομιδής των κηπαίων.

-Ζητήθηκε αντικατάσταση κατεστραμμένων κολωνακίων.

-Αναφέρθηκε πως χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα σε οδούς γύρω από το Κοιμητήριο.

-Ζητήθηκε η απελευθέρωση των πεζοδρομίων.

Στην 8η Συνοικιακή Συνέλευση στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας, στη συνοικία Συνοικισμός Νέας Ερυθραίας, συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

Τέθηκε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα που αφορούν στην ηχητική όχληση που προκαλείται στην περιοχή, αλλά και η τήρηση του ωραρίου λειτουργίας τους.

-Συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Νέας Ερυθραίας.

Επισημάνθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα όπως για τις οδούς Λ. Ακρίτα, Σεφέρη, Γ. Παπανδρέου, Καζαντζάκη κ.ά.

-Εκφράστηκε η ανησυχία για την κακή συντήρηση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

-Αναφέρθηκε ότι σε αρκετά σημεία αφαιρούνται παρανόμως τα κολωνάκια για να δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης.

-Τέθηκαν θέματα καθαριότητας και δόθηκαν συγκεκριμένα σημεία όπου οι κάδοι είναι χαλασμένοι και δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος.

Τοποθετήθηκαν οι πολίτες επί του δημοψηφίσματος περί παραμονής ή μη της Νέας Ερυθραίας στον Καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς.

Στο τέλος της συζήτησης και στις δύο Συνοικιακές Συνελεύσεις η πλειοψηφία των παρευρισκομένων εξέφρασε θετική γνώμη ως προς την επανασύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων στις Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here