Σφοδρή επίθεση Αντώναρου στον Μητσοτάκη για τον Δεκέμβριο του 2008.

0
220

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ως υπεύθυνο για τον εμπρησμό της Αθήνας το 2008.

Η απάντηση του Ευάγγελο Αντώναρο είναι καταπέλτης, εξαιρετικά αποκαλυπτική για το παρακράτος το οποίο έκαψε την Ελλάδα το 2007, το 2008, το 2009 και το 2010. 

Διαβάστε:

Όταν είσαι σχεδόν άκαπνος στην άσκηση πραγματικής πολιτικής, την πατάς συχνά και διατυπώνεις διάφορες μπούρδες. Όπως οι επαναλαμβανόμενες τον τελευταίο καιρό αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 – που τείνουν να του γίνουν εμμονή.

Εμμονή, βέβαια, που δεν είναι καινούργια. Θυμίζω: Ένας από τους λόγους που επικαλέσθηκε ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ το 2015 για να μη ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ότι δήθεν «χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας τον Δεκέμβριο του 2008». 

Του έχει σφηνωθεί, βλέπετε, στο μυαλό μια ερμηνεία εκείνων των γεγονότων που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Θεωρεί προφανώς ότι πρόκειται για μια κινητοποίηση εξτρεμιστικών δυνάμεων της Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν μπόρεσε – η δεν θέλησε κατά πως ακούγεται -να την αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε αφελής είτε απληροφόρητος (αν και θα μπορούσε να ενημερωθεί από το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον). Πιθανόν και τα δύο. 

Γιατί τα γεγονότα εκείνα είναι πολύ πιο σύνθετα και πολύ-επίπεδα από όσο θέλουν να αντιληφθούν οι θιασώτες (τότε και τώρα) μαζικής κρατικής βίας με σκοπό την αμφίβολη καταστολή και την σχεδόν σίγουρη πρόκληση δεκάδων θυμάτων στις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. 

Οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή και ότι συνεπάγεται αυτό ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 

Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί. Γι αυτό και η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή όσο κι αν επικρίθηκε ήταν, έστω και με κόστος, η ενδεδειγμένη. Κι ας ήθελαν μεμονωμένα στελέχη τότε αντιδράσεις αντίστοιχες με την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ελπίζω έστω και αργά να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι καλό είναι να σιωπά για θέματα που δεν γνωρίζει αντί να χαϊδεύει συνειδητά τα αυτιά κάποιων. 

ΔΕΙΤΕ την πολιτική ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο της το μεγαλείο!….. και τα συμπεράσματα δικά σας. 

{videobox}zAq8VJqeKr0{/videobox} 

Υ.Γ. Ο Αλέξης έκανε ΡΟΜΠΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Για σας σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των «off shore», των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα».

{videobox}BLJRJFJ4I7Q{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here