Σφοδρή Επίθεση του Νικολά Σαρκοζί στην Κομισιόν και τις ΗΠΑ για την στήριξη στον Ζελένσκι.

0
162

Απασφάλισε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τόσο κατά της Κομισιόν όσο και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με την στάση τους στο Ουκρανικό ζήτημα.

Σφοδρή επίθεση του Νικολά Σαρκοζί στην κομισιόν και τις ΗΠΑ για την στήριξη στον Ζελένσκι - Τι λες τώρα;

Ο Σαρκοζί έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ευθέως το δικαίωμα που έχει η Ursula von der Leyen  ακόμα και να αποφασίζει την αποστολή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ειρηνική συνύπαρξη της Ευρώπης με την Ρωσία, είναι μονόδρομος.

Actualités du jour | JDD

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί σε συνέντευξη του στην Le Journal du Dimanche αμφισβήτησε πλήρως το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λάβει οποιαδήποτε απόφαση για την Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κατά κύριο λόγο διοικητικό όργανο και δεν είναι σαφές βάσει ποιου άρθρου των Ευρωπαϊκών Συνθηκών η επικεφαλής της Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μπορεί να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σε θέματα προμήθειας όπλων και εξωτερικής πολιτικής»…δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε μία από τις σπάνιες παρεμβάσεις του.

Ο Σαρκοζί αμφισβήτησε το δικαίωμα της Κομισιόν να λάβει οποιαδήποτε απόφαση για την Ουκρανία. «Το μόνο πράγμα που ακούνε τώρα οι Ευρωπαίοι είναι όλα τα νέα δισεκατομμύρια για αγορές όπλων. Όλο και περισσότερα όπλα-περισσότεροι θάνατοι, περισσότερες στρατιωτικές ενέργειες…Χορεύουμε στην άκρη ενός ηφαιστείου».

Ο Σαρκοζί σημείωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την εντύπωση μιας Ένωσης που «συνδέεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Κατά τη γνώμη του, η Γαλλία πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την κρίση. «Η Ευρώπη και η Ρωσία είναι καταδικασμένες να διατηρήσουν σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας. Εάν έχουμε επιτύχει τη Γαλλογερμανική συμφιλίωση, θα μπορέσουμε να συμφιλιώσουμε την Ευρώπη και την Ρωσία»…είπε ο πρώην Πρόεδρος.

Florian Philippot : biographie, news, photos et videos - Télé-Loisirs

Νωρίτερα, ο Γάλλος πολιτικός Florian Filippo είπε ότι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, τρελάθηκε προσφέροντας τεράστιες επιδοτήσεις στην Ουκρανία.

«Η Ούρσουλα είναι τελείως τρελή! Κλείδωσέ την! Ενάμιση δισεκατομμύριο το μήνα για την Ουκρανία του Zelensky,  που είναι 18 δισεκατομμύρια το χρόνο».

Ο Πολιτικός αποκάλεσε την Ursula von der Leyen τρελή, γιατί ενώ η Ουκρανία λαμβάνει πολλά χρήματα, η Ευρώπη αναγκάζεται να ζει σε συνθήκες ελλείμματος και ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here