Σχέδιο εμπρηστών: Υπολείμματα μηχανισμών, καταθέσεις μαρτύρων και δορυφόροι «δείχνουν» τους ενόχους…….του Γιάννη Κορωναίου.

0
465

Όσο περνούν οι ώρες από την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης τόσο γίνεται ξεκάθαρο ότι οι δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι συμπολίτες μας είναι θύματα ενός οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου.

Οι αρχικές ενδείξεις περί εμπρησμού, όπως αποκαλύφθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, στην πρώτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μετατράπηκαν σχεδόν σε βεβαιότητα με απτά στοιχεία, βάσει των όσων παρουσιάστηκαν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης.

Από τις πρώτες ώρες του κακού, όταν η τραγωδία γραφόταν στο Μάτι και τη Ραφήνα, άνδρες της Πυροσβεστικής ειδοποιούσαν τους συναδέλφους τους του ανακριτικού τμήματος της Υπηρεσίας, καθώς εντόπιζαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Χρονικά είχαν προηγηθεί αντίστοιχα ευρήματα στην περιοχή της Κινέτας, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη να λέει σε συνέντευξή του ότι «δεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», αναφερόμενος στις δύο εστίες στην ίδια περιοχή – μια ανάμεσα στα σπίτια και μια δεύτερη πιο κοντά στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου.

Από αυτό και μόνο το γεγονός η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα όρια Αττικής-Κορινθίας ήταν μεγάλη. 

Αν και η κορύφωση του δράματος θα ερχόταν αρκετές ώρες αργότερα, οι δύο αυτές εστίες αποτελούσαν τον προάγγελο αλλά και την πρώτη ένδειξη ότι ένας εγκληματικός σχεδιασμός είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή. 

Δεκατρείς (!) εστίες εκδηλώθηκαν παράλληλα του εθνικού οδικού δικτύου σε λιγότερο από μισή ώρα στην περιοχή, όπως αποτυπώθηκε και μέσω των δορυφορικών συστημάτων, οι εικόνες των οποίων παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου.

Κι ενώ ο κρατικός μηχανισμός έχει επικεντρωθεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς των Γερανείων, που εξελίσσεται λόγω και των καιρικών συνθηκών και απειλεί και την κάτω μεριά της εθνικής προς τους Αγίους Θεοδώρους, ένα νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώνεται ανάμεσα στο Νταού και την Καλλιτεχνούπολη στην Πεντέλη, με δύο εστίες σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Η καταστροφή της Ανατολικής Αττικής έχει μόλις αρχίσει……

Παράλληλα, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η φωτιά δεν προήλθε από φυσικά αίτια, όπως θα αποκαλύψει αργά το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο περί «ασύμμετρου φαινομένου», συμπεριλαμβάνοντας τις καιρικές συνθήκες που ευνοούσαν το να προκληθεί στην Αττική η επιτομή του wildfire.

Την Τρίτη ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Real FΜ σημειώνει:

«Συνωμοσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα δώσω δύο στοιχεία. Από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ.

Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει! Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. 

Φέτος ειδικά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής πηγαίνει από την πρώτη στιγμή στα σημεία. Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα»……κατέληγε ο υπουργός.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, που συμμετέχει σε αυτή, καταθέτει ότι η Υπηρεσία συνέλλεξε πληροφορίες που αφορούν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστικών επιθέσεων στην Αττική, επιβεβαιώνοντας και σε επίπεδο πληροφοριών τα ευρήματα της Πυροσβεστικής. 

Σε εκείνη τη σύσκεψη ελήφθη και η απόφαση να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες των σύγχρονων μέσων τόσο για την αντιμετώπιση όσο και για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς. 

Παράλληλα, οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης αναζήτησαν μέσω των διεθνών δορυφορικών συστημάτων εικόνες που να αφορούν σε στοιχεία για την καταστροφή. Είναι αυτά που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη, αυτά που επιβεβαίωσαν ότι ένα έγκλημα συντελέστηκε στην Ανατολική Αττική. 

Και, βέβαια, υπάρχουν και οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατέθεσαν στοιχεία για την εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του στρατού, ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες στην περιοχή, ανακάλυψαν εννέα εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Όλα τα ευρήματα τίθενται στη διάθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που διενεργεί εισαγγελική έρευνα για την απόδοση ευθυνών. 

Υ.Γ. ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ελλάδα δέχτηκε επίθεση…….με όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας ή Direct Energy Weapon (DEW);;

Ομάδα δημοσιογράφων Αμερικανών που ερευνά το φαινόμενο τον πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Το πρώτο στοιχείο που παραθέτουν και στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, είναι ότι η φωτιά ξεκινάει πάντα συγχρόνως από διαφορετικά και σε απόσταση μεταξύ τους σημεία. 

Η παρατήρηση από αέρος της περιοχής όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, δείχνει ότι μάλλον ήταν στοχευόμενες ρήψεις «αχτίνων λέιζερ» μέσω drones σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Είναι πολύ απλό σήμερα το να στοχεύσεις σε μια μεγάλη έκταση όταν διαθέτεις τις ανάλογες τεχνικές δυνατότητες. 

{videobox}aAkKctugw8I{/videobox} 

Υ.Γ.1. Βίντεο κατοίκου στο Μάτι την ώρα που η φωτιά «γλύφει» το σπίτι του. Ο άνθρωπος βγήκε για να σώσει τη γάτα του και κατέγραψε τα συγκλονιστικά αυτά πλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα social media, ο άνθρωπος επέζησε καταφέρνοντας να μείνει κολλημένος στο τοίχο του σπιτιού του.

{videobox}1o32SF9EXco{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here