Σχολική Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές στην Κηφισιά!

0
161

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από πόρτα που έπεσε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο!

Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο σε σχολείο της Κηφισιάς χθες, Τρίτη, σε ένα απίστευτο περιστατικό με ακόμη δυο μαθητές τραυματίες.

Συγκεκριμένα, ένας 9χρονος μαθητής Δημοτικού σχολείου της Κηφισιάς καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του σχολείου.

Το ατύχημα έγινε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο σχόλασμα, αναφέρουν οι πληροφορίες, μία πόρτα που είχε τοποθετηθεί στις 21/05/24, κατά το άνοιγμά της, έπεσε και καταπλάκωσε τους τρεις μαθητές. Ο ένας 9χρονος είναι τραυματισμένος στην πλάτη.

Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε δημοτικό σχολείο - Στο Παίδων ένας 8χρονος - Newsbomb - Ειδησεις - News

Σύμφωνα με πληροφορίες μας:

«Η νέα κεντρική καγκελόπορτα που αντικαταστάθηκε το πρωί τα Τρίτης, έπεσε και πλάκωσε μαθητή που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μιλάμε για ένα παλαιότατο κτίριο, σε κακή κατάσταση, με άπειρες παρακλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δήμο Κηφισιάς για ανάγκες συντήρησης και ανακαίνισης της καγκελόπορτας. Και όταν επιτέλους κάτι λίγο αλλάζει, γίνεται με λάθος τρόπο.

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα παιδιά για να γίνονται τα βασικά ή πρέπει οι γονείς να κατασκηνώσουμε έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς μέχρι να βρούμε το δίκιο μας;»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Μαρτυρία μητέρας μαθητή στον Realfm.

Μητέρα συμμαθητή του 9χρονου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τα Παιδιά της Αλλαγής» με την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Γιάννη Κολοκυθά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι γονείς είχαν λάβει ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου για την αντικατάσταση της πόρτας.

Όπως τονίζει η ίδια, η αντικατάστασή της αποτελούσε αίτημα, τους τελευταίους τρεις μήνες, εκ μέρους των γονέων καθώς η παλιά πόρτα δεν άνοιγε καλά και είχε πρόβλημα.

Δηλώσεις γονέα:

Στην χθεσινή εκπομπή του Real Fm 15:00-17:00 ανέφεραν ότι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν επανειλημμένως με τον Δήμαρχο κ. Ξυπολυτά αλλά δεν τα κατάφεραν. Ήταν εξαφανισμένος!…

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς για το περιστατικό.

Σήμερα (21/05) περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

«Το παιδί βρίσκεται σε θάλαμο του Νοσοκομείου. Εγώ και η μητέρα του βρισκόμαστε στο πλευρό του. Έχει πόνους στο κεφάλι και στη μέση αλλά εμφανή χτυπήματα δεν υπάρχουν. Είναι σοκαρισμένος ο μικρός αλλά ψύχραιμος. Πάντως το παιδάκι είναι σε πολύ κατάσταση ψυχολογικά, συνομιλεί μια χαρά και μπορώ να πω ότι είναι εύθυμο!!»λέει στο «protothema.gr» και στο «NEWS’T», ο Γιάννης Παντελεάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here