«Σωστή η αντίδραση…..Ακιντζί»: Σύμβουλος Αναστασιάδη δικαιώνει τον κατοχικό ηγέτη!!

0
216

Απίστευτο κι όμως αληθινό!….Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί πως ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί έχει δίκαιο που αντέδρασε στην απόφαση της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τους κανονισμούς των σχολείων για τις επετείους.

Αυτή η τοποθέτηση έτυχε πλήρους αξιοποίησης από το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία.

Η δήλωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Χριστόφια!…. κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Στο ηλεκτρονικό δελτίο που κυκλοφορεί το κατοχικό καθεστώς του Μουσταφά Ακιντζί, στην αγγλική γλώσσα, και διανέμεται καθημερινά περιέλαβε σήμερα και δήλωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της επιτροπής για το περιουσιακό στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή. 

Η κ. Μαρκουλή παρακάθεται και στις συνομιλίες για το Κυπριακό, δίπλα στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Η δήλωση της συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται στο δελτίο αυτό, αφορά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, που είχε καταθέσει το ακροδεξιό κόμμα του ΕΛΑΜ. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Μαρκουλλή: Η αντίδραση του Ακιντζί για την ένωση είναι απόλυτα σωστή». 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η κ. Μαρκουλλή σημειώνει πως γνώριζε ότι θα αντιδρούσε ο Ακιντζί και είχε απόλυτο δίκαιο.

Αναφέρει τα εξής: «Περίμενα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα δείξει αυτή την αντίδραση και αυτή τη φορά ο Ακιντζί είναι απολύτως σωστός. 

Καλώ και εγώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανατρέψει αυτή την απαράδεκτη πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ, η οποία θέλει να σπείρει την ανασφάλεια μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ας δώσουμε ένα μήνυμα ότι καταδικάζουμε την επιστροφή στους εθνικισμούς του παρελθόντος και ότι θέλουμε μια ελεύθερη και επανενωμένη κοινή πατρίδα». 

Βεβαίως, πιστεύουμε ότι έχει κάθε δικαίωμα η κ. Μαρκουλλή, ως άτομο να εκφράζει την άποψη της. Έχουμε Δημοκρατία και η ίδια είναι ένα ελεύθερο άτομο. 

Όμως, δεν έχει δικαίωμα να δίνει όπλα στον κατοχικό ηγέτη, τα οποία αυτός και το καθεστώς του τα χρησιμοποιούν εναντίον του κ. Αναστασιάδη.

Άλλωστε είναι σύμβουλος του Κύπριου Προέδρου για το Κυπριακό και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. 

Δεν έπρεπε να αδειάσει τόσο άγαρμπα τον κ. Αναστασιάδη και το κυριότερο δεν έπρεπε να υποστηρίξει την προπαγάνδα του κατοχικού ηγέτη. 

Ο Μουσταφά Ακιντζί και ο πάτρωνας του στην Άγκυρα, Ταγίπ Ερντογάν, είχαν σχεδιάσει την κίνηση της Πέμπτης και την αποχώρηση από τις συνομιλίες, από καιρό…Απλά περίμεναν μία ευκαιρία και την άδραξαν με την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα. 

Η κ. Κοζάκου-Μαρκουλλή, για να μην χάνει τα «δίκαιά» της έπρεπε να καλέσει τον κατοχικό ηγέτη να σταματήσει να προκαλεί τους Ελληνοκύπριους με τις γιορτές και τα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή…

Υ.Γ. Η Ερατώ και το 100% δίκαιο του Ακιντζί: Πιστεύει αυτά που λέει ή απλά είπε μία βλακεία;

Υ.Γ.1. Ανοιχτή επιστολή στην κυρία Ερατώ Μαρκουλή-Κοζάκου: Έχετε απολέσει κάθε εμπιστοσύνη…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here