Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς: «Ατιμωτική» η συμπεριφορά του πολίτη που πάτησε στον Άγνωστο Στρατιώτη.

0
234

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ευζώνων τοποθετήθηκε σχετικά με την ατιμωτική συμπεριφορά πολίτη στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Ο σύλλογος χαρακτήρισε ασεβή την κίνηση του άνδρα που προάγει μια κάκιστη κουλτούρα στη νέα γενιά.

«Ως Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε την ενέργεια αυτή όπως καταδικάσαμε και άλλες προσβλητικές ενέργειες σε προηγούμενα έτη»…..αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου των Ευζώνων όπως αυτή αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του συλλόγου στο Facebook:

Αγαπητοί Φίλοι, τακτικά και επίτιμα μέλη του ΣΕΠΦ,

Σήμερα, 1η Μαΐου 2018 αποφασίσαμε ως Σύλλογος να στείλουμε την επιστολή στην οποία αναφέρουμε ότι καταδικάζουμε την ντροπιαστική εικόνα πολίτη να πατά το Κενοτάφιο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που στάλθηκε σε διάφορα ΜΜΕ.

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με ατιμωτική συμπεριφορά πολίτη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την 25η Απριλίου 2018»

Προς οιονδήποτε μπορεί να αφορά…..

Σχετικά με το πολύ δυσάρεστο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κατά την πρόσφατη πορεία της 25ης Απριλίου 2018 στο Σύνταγμα, και στο οποίο, ένας συμμετέχων στην κινητοποίηση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανήλθε στην πλατεία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και πάτησε στο κενοτάφιο του Μνημείου.

Τα μέλη του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι υπηρετήσαμε στην Προεδρική Φρουρά και εκτελέσαμε ευζωνική υπηρεσία είτε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, είτε στο Προεδρικό Μέγαρο, είμαστε, ατομικά και συλλογικά, εξ ορισμού αντίθετοι με τέτοιου είδους ενέργειες και πράξεις.

Κάθε ένα από τα μέλη του Συλλόγου μας έχει εκφραστεί προσωπικά στα διάφορα social media με τον δικό του τρόπο. Κοινή βάση όλων είναι η σαφής αποδοκιμασία της ενέργειας που απαθανάτισε ο φακός και έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του συμβολισμού του μαρμάρου πάνω στο οποίο είχε πατήσει. Είναι βέβαιο ότι δεν την είχε αντιληφθεί ούτε και το προηγηθέν χρονικό διάστημα.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, μεγαλύτερης γενιάς κιόλας, προάγει εικόνα έλλειψης σεβασμού προς όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Στην ντροπιαστική αυτή εικόνα οι νεότερες γενιές εκτίθενται εύκολα και μαζικά, ακριβώς λόγω της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη κάθε εργαζόμενου να αγωνιστεί για επαγγελματικά κεκτημένα και το εργασιακό του μέλλον αλλά τέτοιου είδους πράξεις, είναι πράξεις τουλάχιστον, καταδικαστέες.

Η συγκεκριμένη μάλιστα, απομάκρυνε την κοινή γνώμη από τους λόγους της κινητοποίησης των εργαζομένων και έστρεψε τα φώτα της «δημοσιότητας» σε μία ενέργεια χωρίς αξία και χωρίς ουσία.

Ακόμη περισσότερο, αν ο συγκεκριμένος είναι ενταγμένος σε κάποιον φορέα συνδικαλιστικής δράσης, θα πρέπει ίσως να αποτελέσει για τον ίδιο τον φορέα, πηγή προβληματισμού κατά πόσον ο εν λόγω πολίτης αποτελεί χρήσιμο μέλος αυτού.

Ως Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε την ενέργεια αυτή όπως καταδικάσαμε και άλλες προσβλητικές ενέργειες σε προηγούμενα έτη.

Επιπλέον δε, είμαστε σε επικοινωνία τόσο με την Προεδρική Φρουρά όσο και με την Προεδρία της Δημοκρατίας και είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε εμπλεκόμενου κρατικού φορέα προκειμένου να συνδράμουμε.

Για τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς,
Γαβριλάκης Νικόλαος
Πρόεδρος Δ.Σ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here