Τέλος στο Τραπεζικό Απόρρητο στην Ελβετία.

0
429

Το 2015 το ΕΚ υπερψήφισε τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της ΕΕ, κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές.

ΕΕ και Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών και πλησιάζει η ώρα εντός του 2018 η εφαρμογή της άρσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε το 2015 τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της ΕΕ, κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές.

Η ΕΕ και η Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018.

«Δεν θα ανεχτούμε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από πρόσωπα ή εταιρείες με σκοπό την αποφυγή πληρωμής φόρων. Κάθε φορά που κάποιος διαπράττει φορολογική απάτη, στερεί χρήματα από το κράτος που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τα σχολεία και την υγειονομική περίθαλψη. 

Ο τερματισμός του τραπεζικού απορρήτου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής»…….δήλωσε ο εισηγητής Jeppe Kofod (Σοσιαλιστές, Δανία).

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here