Τέσσερεις Κηφισιώτες στην Νέα Κυβέρνηση!

0
183

Τέσσερα πρόσωπα που μετέχουν σε καίριες θέσεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα, οι Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Πανούσης, κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κηφισιάς.

-Ο νέος υπουργός Εσωτερικών – Διοίκησης Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, γεννήθηκε το 1951. Πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), διετέλεσε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με 23.076 σταυρούς.

Ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.

-Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Βρέθηκε στις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Πειραιά και από το 1986 έως το 2011 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.

Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της οποίας υπήρξε μέλος του γραφείου του Κ.Σ., ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος του ΣΥΝ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Οκτώβριο του 2009 εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Εξελέγη στη Β’ Αθηνών με 29.434 σταυρούς. Καθηγητής Πανεπιστημίου, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Kent και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ε.Ε., της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.

Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

-Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, είναι ένα από τα 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Α’ Περιφέρειας Αθηνών στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία του.

Ο Γιάννης Πανούσης, 66 ετών, είναι καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διδάξει επί πολλά χρόνια σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (1996), αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (1997-2000) και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΣΤΑΜΕ (1999-2003).

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, παρότι είναι επηρεασμένος από τις ιδέες του ΚΚΕ Εσωτερικού (η Γαλλία ήταν μια πηγή τέτοιων ιδεών), κάποιες συγκυρίες λειτούργησαν και βρέθηκε άλλοτε και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Δήμο Κηφισιάς στον εκλογικό «στίβο» της Β’ Αθηνών

Από τον Δήμο Κηφισιάς και το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατήλθαν στον εκλογικό «στίβο» της Β’ Αθηνών, με διαφορετικά κόμματα, διεκδικώντας μια θέση στα έδρανα της νέας Βουλής, αν και τελικά δεν εξελέγησαν.

Η Βάσω Σπηλιωτοπούλου, αρχιτέκτων μηχανικός, επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Εκάλης, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς κατά την παρούσα και την προηγούμενη δημοτική περίοδο, συγκέντρωσε 2.964 και κατετάγη 35η στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Β’ Αθηνών.

-Ο Ιωάννης Καπάτσος, χρηματιστής, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, κατήλθε στη Β’ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και κατετάγη 14ος με 2.092 ψήφους.

-Ο Δημήτρης Βαρελάς, φυσικός, εκλεγμένος επί πέντε φορές, από το 1982, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής την περίοδο 2011 – 2014, κατέβηκε με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και βρέθηκε στην 20ή θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Β’ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 2.479 σταυρούς.

-Η Κατερίνα Μουστάκη, αρχιτέκτων μηχανικός, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την προηγούμενη τετραετία, πρώην αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και κατετάγη 21η , συγκεντρώνοντας 655 σταυρούς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here