Τα δις τα πετάμε, τα χρωστάμε, εμείς τα αποπληρώνουμε, και δεν παίρνουμε και τίποτα σε αντάλλαγμα!!

0
411

Έχουμε αγοράσει 5 GW ΑΠΕ: 1,8 GW αιολικά, και 2,3 GW φωτοβολταϊκά! Έχουμε δώσει (εικάζω τώρα) περί τα €2,7 δις για τα αιολικά και τουλάχιστον €5 δις για τα φωτοβολταικά (μπορεί και παραπάνω, 4, 5, 6, δεν έχει σημασία).

Από τα €8 περίπου δις που έχουμε δώσει, το 90% είναι για εισαγωγές, και επιεικώς βάζω 10% για ντόπια προστιθέμενη αξία, κανένα χωματουργικό, κανένα αλουμίνιο, κανένα καλώδιο, κανένα μπετουδάκι.

Είτε καλύπτουμε το κόστος τους από το αυξημένο και καμουφλαρισμένο κόστος του ρεύματος, είτε από το ΕΤΜΕΑΡ, είτε από την τρύπα στον ΛΑΓΗΕ, παρακαλώ, καταλάβετε, ότι ΕΜΕΙΣ καλύπτουμε το κόστος.

Εγώ, εσείς και οι υπόλοιποι για άλλα 10, 20 χρόνια. Λες και η τρύπα του ΛΑΓΗΕ δεν είναι χρέος. Λες και το ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι φόρος…

Και τι παίρνουμε για όλα αυτά τα δις;; Τίποτα απολύτως. Έβγαλαν κάτι προμήθειες οι Τράπεζες, κάτι οι ΑΠΕτζήδες, και μακροσκοπικά, μακροοικονομικά, απλά βάλαμε €7-8 δις περίπου πρόσθετο χρέος στο κεφάλι μας, είτε το χρωστάνε οι ΑΠΕτζήδες, είτε ο ΛΑΓΗΕ είτε ο Μήτσος που δεν τρωει για να πληρώσει το ρεύμα.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΔΜΗΕ λογίζει τα αιολικά στο 10% της εγκατεστημένης ισχύος (βάσει της μελέτης του ΑΔΜΗΕ).

Δεν σημαίνει ότι πήραμε 180 MW (10% του 1,8 GW) για τα €2-3 δις που δώσαμε και που χρωστάμε… Το 10% είναι της …ευγενείας… Άχρηστα είναι τα «180» MW, διακοσμητικά., δεν ηλεκτροδοτούν τίποτα, αφού η τυχαία και μεταβλητή «έγχυση» δεν είναι ηλεκτροδότηση. €2-3 δις για έγχυση;; €7-8 δις, με τα φωτοβολταϊκά!

Που όταν φυσάει ή έχει ήλιο θα πληρώνουμε για να την εξάγουμε (με ζημιά) σε γείτονες. Όπως πληρώνει η Γερμανία σε Πολωνούς, Τσέχους, Αυστριακούς και οσονούπω Νορβηγούς, για να απορρίπτει το ρεύμα από τα αιολικά της.

Από τα αιολικά που μάς εξάγει. Συν τον εξοπλισμό για να φτιάξουμε τις διασυνδέσεις με τους γείτονές μας, που δεν έχουμε! Με το ιταλικό καλώδιο να έχει ήδη θέματα από τις πολλές ΑΠΕ… Και θέλουμε …κι άλλες!

Για δις ευρώ μιλάμε. Δανεικά. €7-8 δις…..Όχι τα €3 δις που δανειστήκαμε προχτές…..

Δανειστήκαμε €7-8 δις για να πάρουμε…..τίποτα! Χρωστάμε για ανεμιστήρες και γυαλάκια…..Που δεν ηλεκτροδοτούν…..ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΑ!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here