Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής συνεδρίασης του Τ.Σ. Εκάλης.

0
686

Η τακτική συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Δευτέρα 20/05/2013 στις 06.30μμ, υπό την προεδρία του κ. Δημητρίου Γονέου στο κτίριο του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.

Αφού διαπιστώθηκε πλήρης απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου από τον κ. Γονέο κι εν συνεχεία με την λήψη αποφάσεων επί «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 16/05/2013.

Τακτικά Θέματα

1.Συζήτηση επί του υπ. αρ. 17530/30-04-2013 εγγράφου του Εντεταλμένου Συμβούλου Μαρκεσίνη Εμμανουήλ, σχετικά με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, με αίτησή του ο κ. Ιατρού Κων/νος ζητά τη ονοματοδοσία του Αθλητικού Κέντρου της οδού Φασίδερι, στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης ως «Αθλητικό κέντρο – Γεωργίου Ιατρού».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέγνωσε την αίτηση του κ. Ιατρού και το βιογραφικό του πατρός του και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι σύμβουλοι.

Η αίτησή του κ. Ιατρού Κων/νου για ονοματοδοσία του Αθλητικού Κέντρου της οδού Φασίδερι, στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης ως «Αθλητικό κέντρο – Γεωργίου Ιατρού» απερρίφθη με ψήφους δύο (2) υπέρ, δύο (2) κατά και μια (1) παρών.

Υπέρ της ονοματοδοσίας ψήφισαν οι: α) ο πρόεδρος κ. Γονέος Δημήτριος, β) ο Αντιπρόεδρος Θεοδωρίδης Δημήτριος.

Κατά της ονοματοδοσίας ψήφισαν οι: α) Νικολάκης Γεώργιος , β) Καπετανάκη Ανθούλα. Παρών ψήφισε η κ. Μέντζου Χρυσούλα.

2.Έγκριση όρων λειτουργίας του Εντευκτηρίου Εκάλης.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, με το υπ.αρ. 17530/30-04-2013 του Εντεταλμένου Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης κ. Μαρκεσίνη Εμμ. μας διαβιβάστηκε η υπ. αρ. 66145/4-4-2013 ανακοίνωση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για την έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Θέτιδος 35, και ζητείται η γνώμη του Συμβουλίου επί του θέματος.

Προτείνει την αρνητική εισήγησή στην οποιοδήποτε εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό κτίριο ή χώρο εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Το Τοπικό Συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα την οποιοδήποτε εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό κτίριο ή χώρο εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

3.Εισήγηση ονοματοδοσίας του Αθλητικού Κέντρου της οδού Φασίδερι, στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, η χρήση και η διαχείριση του Εντευκτηρίου Εκάλης με εντολή του Δημάρχου έχει δοθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Απεφασίσθη ομόφωνα όπως οι όροι λειτουργίας του (ώρες παραχώρησης σε ιδιώτες, φορείς, σχολεία κ.λ.π.) αλλά και τα ποσά τα οποία θα χρεώνονται στους παραπάνω θα συζητούνται και θα αποφασίζονται αποκλειστικά από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

4.Συζήτηση επί της υπ. αρ. 20922/08-05-2013 αιτήσεως της συμβούλου της Δ.Ε. Εκάλης και Προέδρου του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης Καπετανάκη Ανθούλας , παραχώρησης του Εντευκτηρίου Εκάλης στις 24/5, 01/06 και 03/06 για πραγματοποίηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, η κ. Καπετανάκη Ανθούλας σύμβουλος της Δ.Ε. Εκάλης και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης με την υπ. αρ. 20922/08-05-2013 αίτησή της ζητά την παραχώρηση του Εντευκτηρίου Εκάλης στις 24/5, 01/06 και 03/06 για πραγματοποίηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση του Εντευκτηρίου Εκάλης στις 24/5, 01/06 και 03/06 για πραγματοποίηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης.

5.Εισήγηση τοποθέτησης σήματος υποχρεωτικής κυκλικής πορείας επί της καθόδου της οδού Λόφου στην συμβολή της με την πλατεία Ι.Κ. Ιατρού.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, εισερχόμενοι από την οδό Ρόδων στην οδό Λόφου συναντάμε την πλατεία Ι.Κ.Ιατρού. Επειδή στην πλατεία δεν υπάρχει σηματοδότηση υποχρεωτικής κυκλικής πορείας έχουν γίνει κατά το παρελθόν ατυχήματα, ιδιαίτερα στη συμβολή των οδών Λόφου και Ζεφύρου. Εισηγούμαι λοιπόν την τοποθέτηση σήματος υποχρεωτικής κυκλικής πορείας επί της καθόδου της οδού Λόφου στην συμβολή της με την πλατεία Ι.Κ. Ιατρού.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση προς το Τμήμα Ρύθμισης Κυκλοφοριακών Φόρτων την έγκριση τοποθέτησης σήματος υποχρεωτικής κυκλικής πορείας επί της καθόδου της οδού Λόφου στην συμβολή της με την πλατεία Ι.Κ. Ιατρού.

6.Κατασκευή κλίμακας επικοινωνίας της παιδικής χαράς Αγίας Μαρίνας με το Εντευκτήριο Εκάλης.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρει στο Τοπικό Συμβούλιο ότι, η ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση παιδικής χαράς Αγίας Μαρίνας» είχε δεσμευτεί προφορικά να κατασκευάσει κλίμακα επικοινωνίας της παιδικής χαράς Αγίας Μαρίνας με το Εντευκτήριο Εκάλης. 

Να ζητηθεί όπως η Τεχνική Υπηρεσία επικοινωνήσει με την ανάδοχο για την κατασκευή της. Σε αντίθετη περίπτωση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από  Τεχνική Υπηρεσία  για την ανάθεση κατασκευής της κλίμακας.

Επίσης να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής της εξόδου κινδύνου του Εντευκτηρίου Εκάλης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here