Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/01/2015.

0
141

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση την Τετάρτη 14/01/2015 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δημήτρη Μωράκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου με θέματα:

-Επικύρωση πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις στις 26-11-2014, 03-12-2014 (ειδική).

-Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.

-Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα].

-Λήψη αποφάσεων επί «20» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.1 ημερομηνίας 09/01/2015.

Αφού επικυρώθηκαν τα ανωτέρω πρακτικά η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στην εορταστική περίοδο και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, έκανε έναν απολογισμό της κακοκαιρίας, τόνισε ότι η τροποποίηση του νόμου για την παραχώρηση στην ΕΥΔΑΠ δημοτικών δικτύων δεν αφορά στην Νέα Ερυθραία και επεσήμανε το πρόβλημα με την γεώτρηση που υπάρχει μέσα στην Τράπεζα Πειραιώς και υδροδοτεί το Καστρί.

Επίσης ο δήμαρχος παράθεσε αριθμητικά στοιχεία για τις επερχόμενες εκλογές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Γιάννη Καπάτσο, Δημήτρη Βαρελά και Κατερίνα Μουστάκη.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Καλό για τη σύμβαση ακαθάρτων στις Αδάμες και τους 21ΟΤΑ ενώ ο πρόεδρος του «ΒΙΚΕΛΑ» Σταύρος Ζαπάντης ενημέρωσε και αυτός για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ακολούθησαν ενημερώσεις και ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Ο Βασίλης Βάρσος επεσήμανε το πρόβλημα της ανεργίας στο δήμο Κηφισιάς και αναφέρθηκε στο πότε ξεκίνησαν οι 21ΟΤΑ.

Ο Στάθης Κύρλος ρώτησε για το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόζεται σε θεομηνίες, πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές στις οδούς Φωκαίας και Β. Ηπείρου και πότε θα αποκατασταθούν τα κολονάκια, επίσης ζήτησε να μάθει την εξέλιξη της έρευνας για το portal του δήμου.

Η Άννα Κορογιαννάκη αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τα ταξί στην είσοδο της πόλης.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς ζήτησε στοιχεία για την κομποστοποίηση και ρώτησε αν έχουν γίνει έξοδα στον «Μένανδρου Α.Ε.» για το ΤΟΠΣΑ. Δήλωσε θετικός για τις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά αρνητικός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τον δήμο.

Η Άννα Κορογιαννάκη αναφέρθηκε και εκείνη εκτενώς στο θέμα της κακοκαιρίας κάνοντας επισημάνσεις και δίνοντας πληροφορίες.

Ο Παναγιώτης Κανακάκης είπε ότι και εκείνοι επεσήμαναν προβλήματα από την κακοκαιρία και θα θέσουν τις προτάσεις τους στην σχετική επιτροπή, μίλησε για το νομοσχέδιο που έχει σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους και τέλος αναφέρθηκε σε τροχαίο στην οδό Αχαΐας και Καλαμάτας και τη μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο Βασίλης Βάρσος εκτός από την αναφορά στην κακοκαιρία ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Κανακάκη και τον Ευάγγελο Αυλήτη για την συνεισφορά τους, επανήλθε στο θέμα του πεζοδρομίου που κόπηκαν οι πικροδάφνες με νέες φωτογραφίες, ρώτησε αν υπάρχουν διμηνίτες που δεν προσέρχονται στην εργασία τους, ανέφερε περιστατικό στις εργατικές κατοικίες, επεσήμανε ότι δεν κλήθηκε στην εκδήλωση στον Τροχονόμο και τόνισε εκ νέου το πρόβλημα έξω από το νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας. Τέλος μίλησε για το οικόπεδο στην οδό Ποταμού και την ανάγκη διαφύλαξης της γεώτρησης στο Καστρί.

Ο Στάθης Κύρλος έκανε εκτενή αναφορά και αυτός στην κακοκαιρία, τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας και επεσήμανε τα πιθανά προβλήματα σύνδεσης του δικτύου στο Καστρί με το κεντρικό της Νέας Ερυθραίας.

Ο Γιώργος Σκορδίλης έθεσε το θέμα της διαγράμμισης οδών με μεγάλη κυκλοφορία και της επικινδυνότητας διέλευσης πεζών σε συγκεκριμένη περιοχή, ρώτησε γιατί υπάρχουν μπάρες στο παλιό Εμπορικό Κέντρο και επεσήμανε ότι υπάρχει δυστοκία για κλαδέματα κλπ.

Η Μαρία Κεφαλά μίλησε για τον χαμό δύο παλιών Κηφισιωτών και ευχαρίστησε δύο συνταξιούχους τώρα υπαλλήλους για το οικόπεδο στην οδό Ποταμού.

Ο Αντώνης Μπιτζάνης τοποθετήθηκε για το θέμα των επισκευών στο αντλιοστάσιο και τη σύνδεση του δικτύου στο Καστρί με το κεντρικό δίκτυο στη Νέα Ερυθραία.

Απαντήσεις δόθηκαν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο.

Δείτε τα παραλειπόμενα της προ ημερησίας συζήτησης που ξέφυγε και πλησίασε σχεδόν τις δύο ώρες……όπως την κατέγραψε η κάμερα της «Θ»:

Μέρος 1ον

{videobox}ff_4v47q8Is{/videobox}

Μέρος 2ον

{videobox}pFgMLSUIePI{/videobox}

Μέρος 3ον

{videobox}uEK8HVz1yuw{/videobox}

Μέρος 4ον

{videobox}oa2jfl7LOxY{/videobox}

Μέρος 5ον

{videobox}h7N1ZVajv9o{/videobox}

Μέρος 6ον

{videobox}JDNf4beUvJE{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here