Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..ρεπορτάζ από την «απαράδεκτη» συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Δ.Σ. στις 11/06//2014.

0
241

Το Υπηρεσιακό Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 11/06/2014 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Παναγιώτου στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου για την:

1) Επικύρωση των πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 20-11-2013 (1 τακτική και 2 ειδικές συνεδριάσεις), 6-3-2014, 26-3-2014, 9-4-2014, 10-4-2014 και 17-4-2014 (έκτακτη).

(2) Λήψη αποφάσεων επί «33» θεμάτων με επείγοντα χαραχτήρα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.12 ημερομηνίας 06/06/2014:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο 3852/2010, άρθρο 65, παράγραφος 5……«ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης».

Έτσι, με αυτό το σκεπτικό και ύστερα από εισήγηση των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς έγινε η παράθεση θεμάτων που αφορούσαν στην ορθή λειτουργία του Δήμου όπως προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση δύο μηνών για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών αλλά και για την πυροπροστασία, καθώς και για άλλα διαδικαστικά θέματα.

Πριν να ξεκινήσει η συζήτηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. συνεχάρη τον επιτυχόντα συνδυασμό, καθώς και όλους τους συνδυασμούς οι οποίοι θα αποτελέσουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χιωτάκης ήταν απών από τη συνεδρίαση που όπως είπε ο κ. Νίκος Παναγιώτου μπορεί να είναι η τελευταία της δημαρχιακής περιόδου Χιωτάκη, εκτός και αν μέσα στον Ιούλιο οι Υπηρεσίες ζητήσουν τη σύγκληση και άλλου συμβουλίου για
επείγοντα υπηρεσιακά θέματα.

Ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς όταν o κ. Παναγιώτης Κανακάκης ζήτησε να μπει ως έκτακτο θέμα ένα επείγον, όπως το χαρακτήρισε γεγονός, η κατάθεση στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής τροποποιητικού νόμου για τον Καλλικράτη.

Ο κ. Παναγιώτου δεν άφησε τον κ. Κανακάκη να προσχωρήσει στην κατάθεση του έκτακτου θέματος λέγοντας ότι κινδυνεύει η συνεδρίαση να χαρακτηριστεί άκυρη γιατί το θέμα δεν είχε τη μορφή επείγοντος.

Ακολούθησε άλλος διαπληκτισμός εκ μέρους του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Σφαντού, ο οποίος ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι ως δικαιολογητικό για να εγγράψουν τα παιδιά χρειάζονται χαρτί από το ταμείο του γονέα. Αν όμως αυτός χρωστάει τις ασφαλιστικές του εισφορές δεν παίρνει χαρτί, όποτε μπλέκεται σε ένα φαύλο κύκλο.

Ούτε αυτό το θέμα δέχτηκε να συζητηθεί ο κ. Παναγιώτου λέγοντας ότι δεν είναι έκτακτο και μάλιστα υπήρξε έντονος διαπληκτισμός με συμβούλους, οι οποίοι ήθελαν να προχωρήσει στα υπηρεσιακά θέματα ο πρόεδρος και να μη δέχεται παρεμβολές.

Τελικά, αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και αποχώρησαν οι κ.κ. Κανακάκης και Σφαντός από τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επικυρώθηκαν τα πρακτικά των Συνεδριάσεων που συζητήθηκαν.

Τα αίματα άναψαν και πάλι όταν (1) ο κ. Βάρσος είχε διάλογο σε έντονο ύφος με κυρία από το ακροατήριο καθώς και (2) συζητήθηκε το θέμα «15» όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία να δοθεί ως αμοιβή από 1.000 ευρώ σε δύο δικηγόρους οι οποίοι θα υπερασπίζονταν την κ. Σπηλιωτοπούλου ως δήμαρχο Εκάλης!!

Δείτε παρακάτω το βίντεο της «απείρου κάλλους» συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς που μπορεί να είναι και η τελευταία επί Δημαρχίας Χιωτάκη η οποία θα μας μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΗ:

{videobox}aXeYoZE-kqo{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here