Τα κατορθώματα του Γιάννη Στουρνάρα!

0
321

Σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη από την αύξηση του δημοσίου χρέους που ξεπέρασε τα 321 δις ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 και είναι όπως όλα άλλωστε μια επιτυχία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αυτού του δυναμίτη ευμάρειας!!

Σύμφωνα με το «Βήμα», το χρέος, επιβαρύνθηκε κατά 16 δις ευρώ μέσα στο 2013, και είναι υψηλότερο κατά 18 δις ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, που έφτανε τα 303 δις ευρώ μπράβο Γιάννη Στουρνάρα. Χαρακτηριστικό είναι, πως το δημόσιο χρέος, είναι μεγαλύτερο κι απ΄ αυτό που είχε η Ελλάδα προ…..κρίσης και προσφυγής στο ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, το χρέος του Δημοσίου, από τα 305,5 δις ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, έπεσε στα 280,3 δις ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2012, αμέσως μετά το PSI, αυξήθηκε σε 309,3 δις ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8 δις ευρώ και σήμερα υπολογίζεται στα 321 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπάρχει διχογνωμία – όπως ακριβώς συμβαίνει και στην τρόικα ανάμεσα στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που ξεπέρασε στο τέλος Ιουνίου τα 321 δις ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».

Ποιον ρωτάνε πως θα αντιμετωπιστεί;; Τον Στουρνάρα τον επιτυχημένο;; Μόνο εκβιασμούς ξέρει να κάνει και να βρίσκει τρόπους παράλογων φόρων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν πότε!!

Προβληματισμός για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο ύψος του δανεισμού που φτάνει το 180% του ΑΕΠ και το οποίο παρά την τεχνική επίτευξη (απλήρωτα χρέη) πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το αρχικό ύψος των τόκων!

Ένα είναι σίγουρο ότι αυτό το χρέος που δημιούργησε η λάθος πολιτική του Στουρνάρα που μόνο φτώχεια και ανέχεια έχει φέρει στις οικογένειες και χωρίς την προοπτική ανάπτυξης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τίποτα ούτε καν με νέο κούρεμα!!

ΓΙΑΤΙ κ. Σαμαρά κρατάτε τον αποτυχημένο Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση;; Πόσο θα πρέπει να αυξηθεί το χρέος για να φύγει μήπως και σοβαρευτούμε;;

ΤΕΛΙΚΑ όπως διαφαίνεται ο Γιάννης Στουρνάρας είναι….δυναμίτης επιτυχίας, ανάπτυξης και ευμάρειας!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here