Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη ακτινοβολίας SAR για το 2018.

0
630

Το γνωστό site «Phonearena» συγκέντρωσε τα κινητά με το μεγαλύτερο αλλά και το μικρότερο δείκτη SAR για το 2018, με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν δυο συσκευές της Google, ενώ φαίνεται πως τη μικρότερη ακτινοβολία εκπέμπει το Sony Xperia XZ3.

Το SAR (Specific Absorption Rate) πρόκειται για μια διεθνή μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας που μετρά τον βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι αλλά και το σώμα.

Η μέτρηση γίνεται σε Watt/kg και όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο χαμηλότερη είναι η απορρόφηση με αποτέλεσμα να είναι και πιο “ασφαλές” το κινητό.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι φυσιολογικές τιμές διαφέρουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ κι έτσι το ανώτατο όριο SAR για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου στο 1.6 W/kg ενώ στη Γερμανία είναι λιγότερο από 0.6 W/Kg.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, τις πρώτες θέσεις με το μεγαλύτερο SAR καταλαμβάνουν συσκευές της Google με το Pixel 3 να κατέχει τα πρωτεία με SAR που αγγίζει τα 1.34 W/kg τόσο στο κεφάλι όσο και το σώμα.

Πολύ υψηλό SAR έχουν και τα One Plus 6 και 6T, το LG V40 αλλά και οι τρεις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple, το iPhone XS και XS Max και το XR.

Στον αντίποδα κινείται το LG G7 όσον αφορά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας στο κεφάλι καθώς και οι τρεις ναυαρχίδες της Samsung, το Galaxy Note 9, το Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus με χαμηλά ποσοστά SAR που κυμαίνονται μεταξύ 0.27 και 0.36 W/kg ενώ, τέλος, την πιο χαμηλή τιμή στο κεφάλι αλλά και το σώμα την έχει το Sony Xperia XZ3.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here