Τελεσίγραφο Κύρτσου στον Ζούλα της ΕΡΤ-Έξαλλοι στο Μαξίμου.

0
268

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έξαλλοι με τον Γ. Κύρτσο και υπάρχουν εισηγήσεις για αποπομπή του από την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος επιμένει στην καταγγελία του αποκλεισμού του από την ΕΡΤ παρόλο που δεν παίρνει απάντηση ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από την Αγία Παρασκευή. Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, θα περιμένει «λίγο ακόμη» τις εξηγήσεις του και στη συνέχεια θα θέσει το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο.

Είναι είδηση όταν ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος καταγγέλλει δημόσια αποκλεισμό του από τη δημόσια τηλεόραση λόγω της κριτικής που έχει ασκήσει σε κυβερνητικές πολιτικές και παρόλα αυτά δεν κουνιέται φύλλο.

Η «γραμμή» είναι, όπως όλα δείχνουν, να εξαφανιστεί το θέμα για να ξεχαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όμως η δηλωμένη πρόθεση του ευρωβουλευτή να συνεχίσει την προσπάθειά του για να σπάσει την απαγόρευση της ΕΡΤ περιπλέκει τα πράγματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έξαλλοι με τον Γ. Κύρτσο και υπάρχουν εισηγήσεις για αποπομπή του από την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Ωστόσο εάν αυτό συμβεί, θα πέσουν τα φώτα στις θέσεις που εκφράζει ο Κύρτσος και αυτό δεν συμφέρει κανέναν στην κυβέρνηση.

Η λύση που προκρίνεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να του δοθεί κάποια απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους αλλά και ως προς αυτό δεν συμφωνούν όλοι στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Γενικά, υπάρχει ανακάτεμα, αμηχανία και εκνευρισμός.

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς τα πράγματα, όταν είναι ορατός ο κίνδυνος να φτάσουν τα νέα στις Βρυξέλλες. Να ενημερωθεί δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι ένας ευρωβουλευτής του αποκλείεται από τη δημόσια τηλεόραση επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here