Τελετή ονοματοδοσίας και αγιασμός της ανακαινισμένης αίθουσας δημοτικών παρατάξεων

0
159

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη σε ένα σημαντικό πρόσωπο, οραματιστή και πρωτεργάτη της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Κηφισιά, τον Σταύρο Βόλκο.

Η λιτή τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας δημοτικών παρατάξεων προς τιμήν του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Επίσης τελέστηκε και αγιασμός της ανακαινισμένης αίθουσας από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Αθανάσιο, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Ρένα Πολίτη, η οποία τόνισε πως στην εμβληματική αίθουσα που κάποτε φιλοξενούσε τα Δημοτικά Συμβούλια Κηφισιάς έγιναν εστιασμένες παρεμβάσεις ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα: αλλαγή δαπέδου, αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με φωτισμό υψηλής τεχνολογίας, προσθήκη οθόνης προβολής, εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού της αίθουσας κ.α.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στην ακεραιότητα και το ήθος του Σταύρου Βόλκου τονίζοντας πως αποτελεί ζωντανή σοφία της πόλης και από τους ελάχιστους ανθρώπους, που μπορούν να μας μεταφέρουν με τόση ζωντάνια την ιστορία του τόπου μας. 

Το Σταύρο Βόλκο κατά την άσκηση των δημοτικών του καθηκόντων, μισό αιώνα στην Αυτοδιοίκηση τον χαρακτήριζε μια αναβλύζουσα αγάπη για τους συνανθρώπους του.

Αγωνίστηκε με πάθος για το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σε εποχές που ο κομματισμός «τραυμάτιζε» την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, «ο Σταύρος Βόλκος είναι ένας μεγάλος οραματιστής του οποίου οι ιδέες του για ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα».

Παραστατικός με γλαφυρές περιγραφές και εμφανώς συγκινημένος ο Σταύρος Βόλκος, έκλεψε την παράσταση και καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την εξιστόρηση των αναμνήσεων του, από τα παιδικά του χρόνια αλλά και την μακροχρόνια δημοτική του πορεία από το 1950 έως και το 2001.

Ο κ. Βόλκος μίλησε μεταξύ άλλων για τον πρώτο δημοτικό συνδυασμό που συμμετείχε την «Μαργαρίτα», την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στα Αλώνια, αλλά και την συνεργασία του με τους Δημάρχους της Κηφισιάς. 

Επεσήμανε επίσης ότι τα καλύτερα χρόνια του τα πέρασε στο Δημαρχείο Κηφισιάς. «Έκανα τα προβλήματα των δημοτών δικά μου»…γι’ αυτό ο κόσμος τον εμπιστεύεται και τον αγαπάει!

Το χιούμορ και η αφοπλιστική ειλικρίνεια στο λόγο του κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα των πολιτών, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων αλλά και των υπαλλήλων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο Σταύρος Βόλκος πέρασαν από όλες τις βαθμίδες των αξιωμάτων εκτός από τη δημαρχιακή θέση.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ» Γιάννης Μελάς, εξήγησε στους παρευρισκομένους γιατί ο κ. Βόλκος δεν το επεδίωξε. «Είχε υποσχεθεί στο Δήμαρχο Ζωμόπουλο πως θα είναι πάντα το δεξί του χέρι» και φυσικά τήρησε τον λόγο του. 

Ο κ. Μελάς επεσήμανε επίσης πως ο Σταύρος Βόλκος κατά την άσκηση των δημοτικών καθηκόντων του ήταν πραγματικά ακομμάτιστος όπως και ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Σημειώνουμε πως η ονοματοδοσία της αίθουσα των δημοτικών παρατάξεων σε «Σταύρος Βόλκος» υλοποιήθηκε σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here