Τελική ευθεία για την ανάδειξη του διατηρητέου 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

0
196

Με σταθερά βήματα συνεχίζονται οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν οι μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική) από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο, λειτουργικό και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. 


{jcomments off}Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και η ομάδα του μελετητικού γραφείου Γ. Αραχωβίτη. 

Ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης. 

Η μελέτη που προσκόμισε ο Δήμος έλαβε έπαινο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων λόγω της ιδιαίτερης ανάδειξης του διατηρητέου κτίσματος!!

Επόμενες ενέργειες είναι η ρύθμιση του επιτρεπόμενου ύψους της προσθήκης του κτιρίου, σε σχέση με το υφιστάμενο διατηρητέο κτίσμα και η κατάθεση του ολοκληρωμένου φακέλου για την έκδοση αδείας δόμησης από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή με την οποία ζητείται να τεθεί το θέμα σε προτεραιότητα.


Με την προσθήκη του νέου κτιρίου, το σχολικό συγκρότημα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος για τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητας 300 μαθητών, με ανεξάρτητες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τοποθέτηση όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here