Τεράστιο αυτογκόλ της ΝΔ στην υπόθεση Novartis-Καταγγέλλει την ανωνυμία των μαρτύρων αλλά στηρίζει την πρόταση της για προανακριτική σε μια…«ανώνυμη» επιστολή!

0
177

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως την ανώνυμη επιστολή, όχι μια ανώνυμη κατάθεση ενώπιον ανακριτή, αλλά ένα χαρτί χωρίς όνομα, γραμμένο σε υπολογιστή, που εστάλη στις 30/03/2017 στην Ελένη Ράικου.

Γράφει στο άρθρο της η συντάκτρια Άντα Ψαρρά:

Η αδιανόητη και επιπόλαιη κίνηση της Ν.Δ. με τον αντιπερισπασμό της κατάθεσης αιτήματος για προανακριτική, πλην όλων των άλλων, ανατρέπει και τους ίδιους τους βασικούς ισχυρισμούς της.

Ενώ η Ν.Δ. βγάζει με μηνύσεις και απειλές εκ προοιμίου άκυρες τις καταθέσεις μαρτύρων που χαρακτηρίστηκαν προστατευόμενοι, καταφεύγει σε μια ανώνυμη και άγνωστης προέλευσης επιστολή προκειμένου να βάλει στο κάδρο τους σημερινούς υπουργούς Υγείας.

Άδικα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έγραψε το περασμένο Σάββατο βαρυσήμαντο άρθρο προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη για τυπικά λάθη στη διαδικασία λήψης απόφασης για την προανακριτική επιτροπή.

Προς το τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά και στην ακυρότητα των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων. Ο Χ. Αθανασίου επικαλείται τυπικές «παραλείψεις», που ωστόσο έχουν ήδη διαψευστεί και απαντηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Θυμίζουμε εδώ ότι η προστασία μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος προβλέπεται με νόμους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ανωνυμία και η ευνοϊκότερη μεταχείριση μαρτύρων που δέχονται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και να βοηθήσουν στη διαλεύκανση κρίσιμων υποθέσεων χωρίς φόβο είναι θεσμός που ισχύει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ε.Ε.

Με ανώνυμη επιστολή;

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως το μοναδικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζεται η πρόταση της Ν.Δ. (την οποία δεν υπέγραψε ο Μ. Σαλμάς) και είναι όχι μια ανώνυμη κατάθεση ενώπιον ανακριτή, αλλά ένα χαρτί χωρίς όνομα, γραμμένο σε υπολογιστή, που εστάλη στις 30/3/2017 στην Ελένη Ράικου.

Θυμίζουμε εδώ ότι λίγες ημέρες πριν, στις 24/3/2017, η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου είχε ανακοινώσει την αιφνιδιαστική παραίτησή της. Ενώ λοιπόν εκκρεμούσε ο διορισμός νέου εισαγγελέα Διαφθοράς, η κ. Ελ. Ράικου διαβιβάζει την ανώνυμη επιστολή στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Σέβη προκειμένου να τη διερευνήσει.

Στις 4/4/2017 ο κ. Ι. Σέβης χωρίς καμία παρατήρηση τοποθετεί την επιστολή στο υλικό της δικογραφίας για τη Novartis.

Στις 11/4/2017 ορίζεται τελικά η Ελένη Τουλουπάκη με συντριπτική πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ως η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς και παραλαμβάνει το σύνολο της δικογραφίας προκειμένου να διεξαγάγει την έρευνα.

Η Ν.Δ., μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή και τη λήψη της απόφασης για την προανακριτική, ανέσυρε το συγκεκριμένο ανώνυμο χαρτί και το κατέστησε βασικό στοιχείο της υποβολής πρότασης για προανακριτική.

Η ανωνυμία πλέον δεν ενοχλεί, μόνο που ανατρέπει αντικειμενικά όλη την προηγούμενη πολιτική φιλολογία και τις μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες που διατηρούν το δικαίωμα της ανωνυμίας στις επίσημες και ενώπιον ανακριτή καταθέσεις τους.

Για τα «λάθη» της ανυπόστατης επιστολής που αποδεικνύουν και την επί της ουσίας αφερεγγυότητά της (π.χ. αναφέρεται στον Κουρουμπλή ενώ τότε δεν ήταν υπουργός, αναφέρεται σε υπερτιμολόγηση φαρμάκου που δεν είχε καν κυκλοφορήσει στη χώρα μας, αναφέρεται σε ζημιά του Δημοσίου 40 εκατ. ευρώ και των ασφαλισμένων 100 εκατ. ευρώ για φάρμακα που κατέχουν μόλις το 18% της ελληνικής αγοράς και σε κάθε περίπτωση καταγγέλλει την πρώτη κυβέρνηση που αποφάσισε ότι όλα – και πριν από το 2012 – τα εκτός πατέντας φάρμακα θα τιμολογούνται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα γενόσημα, στη συνέχεια, στο 65% αυτής της τιμής).

Δημοσιεύουμε την επίμαχη ανώνυμη επιστολή ώστε να μπορεί ο καθένας να κρίνει και το περιεχόμενό της. 

Το ερώτημα είναι: Πώς ακριβώς νομίζει ότι ωφελείται η Ν.Δ. από τη συγκεκριμένη επιστολή;

«Αξιότιμη κυρία εισαγγελέα

Καλή σας ημέρα

Στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο της NOVARTIS το οποίο συγκλονίζει την Ελλάδα θα πρέπει να προσθέσετε 2 ακόμα παραμέτρους.

Η μια αφορά το ότι ακριβώς το ίδιο κάνουν σχεδόν όλες οι εταιρείες οπότε η εστίαση σε μια και μόνο εταιρεία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ωφελήσει την δημόσια υγεία. Η άλλη αφορά την τελευταία τιμολόγηση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016.

Σε αυτήν υπήρξε η προκλητική μεταχείριση εταιρειών όπου τα φάρμακά τους έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα. Ομως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να “δώσουν” εθελοντικά “έκπτωση” μέχρι 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%!

Αν αναζητήσετε τον “πίνακα συμπληρωματικού δελτίου τιμών φαρμάκων λόγω αιτήματος μείωσης τιμών” στις 23 Δεκεμβρίου 2016 και τον συγκρίνετε με την προτεινόμενη ανατιμολόγηση του ΕΟΦ στις 6 Δεκεμβρίου 2016 θα δείτε την μεγαλύτερη απάτη και την ληστεία όλων των εποχών. Αν ελέγξετε π.χ το ELATOFEN PD.SOL.ΙNF 5MG/ML (50MG/VIAL) ΒΤχ1 (VIALx50MG), είχε προηγούμενη χονδρική τιμή 60,18€ και προτάθηκε να πάει στα 28,24€.

Η εταιρεία DEMO πρότεινε 43,4€ και πήρε τιμή 39,06€! 38,3% ακριβότερα από όσο έπρεπε!! Αυτό έγινε για περίπου 200 φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών. Το δημόσιο θα ζημιωθεί με περίπου 40.000.000€ και οι ασφαλισμένοι με περίπου 100.000.000€!

Πρέπει να ελέγξει κανείς όλα αυτά τα χρόνια τα φάρμακα που είχαν 50€ και τώρα έχουν 3,5€ παρ’ όλα τα μέτρα προστασίας των τιμών που έχουν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Γιατί ακόμα και σήμερα αγοράζονται ακριβά;

Γιατί ο κ. Κουρουμπλης δεν εφάρμοσε το νόμο που αναφέρει ότι τα γενόσημα ότι η τιμή τους πρέπει να είναι το 65% των off-patent αλλά εκδόθηκαν αποφάσεις που ανέφεραν ότι τα γενόσημα δεν μπορούν να είναι ακριβότερα από τα off-patent!

Παγκοσμίως αυτό δεν συμβαίνει. Με μια υπουργική απόφαση παύει να ισχύει ένας νόμος, τα φάρμακα να κοστίζουν ακριβότερα κατά 50%, το δημόσιο να ζημιώνεται εκατοντάδες εκατομμύρια και οι ασφαλισμένοι το ίδιο;

Μόνο ένας άνθρωπος που έχει σημαντική προσωπική οικονομική ωφέλεια εκδίδει τέτοιες αποφάσεις που ζημιώνουν την Ελλάδα και τους Ελληνες. Συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες πλούτιζαν, και πλουτίζουν ακόμα, παράνομα εις βάρος όλων. Σε όλα τα ανούσια συνέδρια και τους συλλόγους ασθενών είναι μόνιμοι χορηγοί (DEMO, ELPEN, VIANEX).

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ορούς που έχουν ν’ ανατιμολογηθούν από το 2013 και κοστίζουν πανάκριβα. Εκβιάζοντας με το μονοπώλιο που έχουν στην αγορά, τους πωλούν σε 10πλασια τιμή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα προϊόντα σιδήρου. Πολλαπλάσιες τιμές αλλά οι ίδιες εταιρείες που κερδίζουν.

Μην ξεχάσετε να δείτε στην διαύγεια της ΕΣΔΥ τα τεράστια ποσά (άνω των 500.000€ ετησίως) που δίνονται στους Μ… Κ… για την προώθηση φαρμάκων στην ελληνική αγορά! Και οι ίδιοι είναι σύμβουλοι των υπουργών και καθηγητές δημοσίου πανεπιστημίου. Ντροπή για όλους και κυρίως για αυτούς που τους επιτρέπουν να το πράττουν. Εκτός εάν απλά είναι οι ταμίες τους στις τριγωνικές συναλλαγές.

Αυτούς θα τους ψάξετε;».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here