Τζέραρντ – Τζόζεφ Λέτο.

0
654

Τα εντυπωσιακά τεράστια, υπέροχα μάτια του σε μαγνητίζουν, για να μην πω σε υπνωτίζουν, οι ερμηνείες του συγκλονίζουν και όσο για τα κατορθώματά του σε αφήνουν άφωνο.

Όλα τα κορίτσια τρέχουν ξωπίσω του. Είναι ζωγράφος, μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, επιχειρηματίας, φωτογράφος, μέγας φιλάνθρωπος.

Όταν ο Τζάρεντ Λέτο πήρε το 34ο βραβείο του για β΄ ανδρικό ρόλο στην ταινία «Dallas Buyers Club», (για την οποία έχασε και 20 κιλά και οι θαυμαστές του τον παρομοίασαν, αντί για άρρωστο με «Έλληνα Άδωνι») από το Σωματείο Ηθοποιών (SAGA), συγκινημένος το αφιέρωσε σε όλους τους οροθετικούς, αλλά και στη μητέρα του που τον συνόδευε , ευχαριστώντας την και αποκαλώντας «την πιο κούκλα από όλες». 

Ποιος είναι

Ο Τζάρεντ – Τζόζεφ Λέτο γεννήθηκε στο Μποσίερ της Λουϊζιάνα στις 26 Δεκεμβρίου του 1971. Πανέμορφος και πολυτάλαντος, γνήσιος, Αιγόκερως. Γι αυτό και μικροδείχνει είναι 42 ετών και φαίνεται 29. Να μου ζήσεις!

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μικρός. Με τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του Σάννον ζούσαν φτωχική και νομαδική ζωή , σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, με ελεύθερες ιδέες κι ελεύθερη γνώμη.

Ο Τζάρεντ που αποκαλεί τη μαμά του «χίπυ», ποτέ δεν είχε στο νου του τα πλούτη και τη δόξα. Λέτο είναι το επίθετο του πατριού του. Το πρώτο μουσικό του όργανο ήταν ένα σπασμένο πιάνο. Λάτρευε τη ροκ τους Λεντ Ζέππελιν και Πινκ Φλόυντ, ενδιαφερόταν για κάθε είδους τέχνη και η μητέρα του τον ενεθάρρυνε σε αυτό.

Έτσι, ενώ σπούδαζε ζωγραφική στο Philadelphia’s University of the Arts, τα παράτησε για να επικεντρωθεί στην υποκριτική στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Το 1992 μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να διεκδικήσει μια καριέρα στο χώρο της μουσικής, έχοντας επίσης ως στόχο την παράλληλη ενασχόληση με την υποκριτική.

Καριέρα

Την περίοδο 1992 με 1995 εμφανιζόταν σε σχετικά άγνωστες τηλεοπτικές σειρές, ενώ το 1995 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία «Ακολουθώντας την Καρδιά Σου». Ο πάντα επιλεκτικός Λέτο έχει χτίσει ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό βιογραφικό, που περιλαμβάνει αξιόλογους ρόλους.

Πήρε μέρος και σε ταινίες μεγάλου μπάτζετ και μικρότερου και για τις περισσότερες έλαβε πολύ καλές κριτικές, με αποκορύφωμα την τελευταία «Dallas Buyers Club» για την οποία είναι υποψήφιος για Όσκαρ.

Εκτός όμως από την επιτυχημένη του καριέρα ως ηθοποιός, είναι επίσης εξαίρετος μουσικός ,παίζει πολλά όργανα, είναι ο τραγουδιστής και στιχουργός του ροκ συγκροτήματος που ίδρυσε «Thirty Seconds to Mars» , όπου συμμετέχουν ο αδελφός του κι ο Τόμο Μιλίσεβιτς.

Οι δίσκοι του γκρουπ έχουν γίνει πλατινένιοι κι ο Τζέραρντ έχει σκηνοθετήσει τα video clip τους, με το ψευδώνυμο Μπαρθόλομιου Κάμπινς, έχοντας κερδίσει περισσότερα από 14 βραβεία MTV σε όλο τον κόσμο.

Έπειτα από αποχή 6 ετών από τη μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια των οποίων έγραψε και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ κι έκανε παγκόσμια περιοδεία με το συγκρότημά του, επέστρεψε πανηγυρικά με ένα πολύ δυνατό κι απαιτητικό ρόλο, που στην αρχή δίσταζε να δεχτεί.

Υποδύεται μια τρανσέξουαλ που έχει AIDS και είναι εθισμένη σε ναρκωτικά . Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει όχι μόνον αδυνάτισε δραματικά, αλλά έκανε παρέα με τρανσέξουαλ για να δει τη συμπεριφορά τους, πως το ανακοίνωσαν στους γονείς τους, ν αλλάξει τη χροιά της φωνής του, τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν, τις κινήσεις, το περπάτημα.

Πως πήρε το ρόλο

«Δεν πήγα σε οντισιόν. Την έκανα με τον σκηνοθέτη μου μέσω skype. Μόλις συνδεθήκαμε, έβαλα κραγιόν στα χείλια μου, ξεκούμπωσα νωχελικά το τζάκετ μου και κατέβασα τον ώμο του ροζ Τ σερτ που φορούσα από μέσα.

Μετά άρχισα να τον…..φλερτάρω επί 20 λεπτά. Την επομένη ξύπνησα κι είχα την επίσημη πρόταση για το ρόλο. Η πιο δύσκολη σκηνή ήταν αυτή της επίσκεψης στον πατέρα μου. Δεν πέτυχε με το πρώτο γύρισμα. Με το δεύτερο όμως, όλοι έκλαψαν, bingo!»

Επαγγελματίας στο έπακρο

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του ήταν το 1997 όπου υποδύθηκε τον δρομέα που είχε καταρρίψει τα αμερικανικά ρεκόρ Στηβ Πρηφοντέην, έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς του 1972 και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό το 1975 σε ηλικία 24 ετών.

Για να αποδώσει καλύτερα, έκανε παρέα με την οικογένεια και φίλους του Στηβ, ζούσε αθλητική ζωή, υιοθέτησε τη φωνή του και το στυλ του στο τρέξιμο.

Η μεταμόρφωσή του ήταν τόσο τέλεια, που όταν η αδελφή του Στηβ , η Λίντα είδε να του μοιάζει τόσο πολύ, έβαλε τα κλάματα. Όσο για τις κριτικές τον ανέβασαν στα ύψη. Ένας ακόμη συγκλονιστικός ρόλος του ήταν εκείνος του δολοφόνου του Τζον Λέννον Ντέηβιντ Τσάπμαν, στην ταινία «Chapter 27».

Εκεί αρνήθηκε να «φορέσει» ξένο σώμα για να υποδυθεί τον χοντρό και πήρε περίπου 40 κιλά. Αγνώριστος έγινε και μάλιστα πίστευε ότι δεν θα επανέλθει ποτέ στο φυσιολογικό βάρος του. Ο τρόμος του ήταν τέτοιος που όταν τέλειωσε το φιλμ επί 10 μέρες δεν έτρωγε τίποτα, παρά έπινε μόνο νερό κι έχασε 10 κιλά.

Βέβαια το απότομο πάχος του δημιούργησε προβλήματα, τόσο , που ο Τζάρεντ είπε πως δεν θα το έκανε αυτό ποτέ ξανά. Το φιλμ πήρε μέτριες κριτικές, αλλά η ερμηνεία του Λέτο έδρεψε πάλι δάφνες.

Για την ταινία «Requiem for a dream» του Αρονόφσκι έχασε κιλά για να υποδυθεί τον ναρκομανή Χάρι Γκόλντφαρμπ, και τελικά το ίδιο έγινε και με το «Dallas Buyers Club» που υποδύεται μια πάσχουσα από AIDS τρανσέξουαλ , έχει σαρώσει τα βραβεία και πάει φουλ για Όσκαρ.

Όποιο ρόλο και να πάρει, τον…..ξεσκονίζει με λεπτομέρεια, τον ζει πριν καν τον παίξει. Ο Τζέραρντ Λέτο έχει κάνει πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση για πολλά και διαφορετικά προϊόντα, ντοκιμαντέρ, σπηκάζ, παρουσιάσεις . Έχει πολλά ταλέντα το παιδί σαν Αιγόκερως, βγάζει ασπροπρόσωπο το ζώδιό του. 

Φιλανθρωπικά

Είναι υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των άρρωστων παιδιών, κάνει δωρεές για φιλανθρωπίες, εισπράξεις από δίσκους του έχει προσφέρει για την ανέγερση σπιτιών αστέγων, μετά τον σεισμό που έπληξε την Αϊτή το 2010 μάζεψε χρήματα και τα έδωσε για το νησί, έκανε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από την Αϊτή, και τα έσοδα από τις πωλήσεις του τα πρόσφερε στο νησί, καθώς και για το σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011. Είναι ψυχούλες οι Αιγόκεροι!!

Έρωτας

«Κορίτσια ο Τζέραρντ Λέτο». Τρελαίνεται ο θηλυκός πληθυσμός στο άκουσμά του, γι αυτό και στο ενεργητικό του ο πανέμορφος σταρ έχει πολλές κατακτήσεις, μεταξύ των οποίων η Κάμερον Ντίαζ επί μια τετραετία, η Άσλεϋ Όλσεν, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Σάρον Στόουν, η Πάρις Χίλτον, η Λίνστεϋ Λόχαν……

Τελευταία του…..χρεώνουν την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το περιοδικό People’s το 1996 και το ’97 τον κατέταξε ανάμεσα στους 50 ομορφότερους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Και πρόσφατα άλλο περιοδικό έγραψε πως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός παγκόσμια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here