Την Κλοπή-Μαμούθ στην Τράπεζα της Ελλάδος «βλέπει» πίσω από το «ξέπλυμα» χρήματος, η Αστυνομία.

0
361

Με τη μεγαλύτερη κλοπή που έχει σημειωθεί στα χρονικά στην Καλαμάτα, εκείνη της Τράπεζας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2004, συνδέουν οι αστυνομικοί την προέλευση των χρημάτων που διακινούνταν από τους συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για τη νομιμοποίηση εσόδων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς, το «μαύρο» χρήμα που ξεπλενόταν μέσα από επιχειρήσεις – κυρίως εστίασης – προέρχεται αποκλειστικά από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που ποτέ δε βρέθηκαν από το συνολικό ποσό των 5,9 εκατ. που κλάπηκε τότε από το θησαυροφυλάκιο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας στην Καλαμάτα.

Γι’ αυτό και τώρα οι αστυνομικοί αποδίδουν το ρόλο του αρχηγού σε 45χρονο που για την κλοπή στην τράπεζα είχε καταδικασθεί σε ισόβια και αποφυλακίσθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια ο 45χρονος ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι είχε οποιασδήποτε σχέση με την κλοπή στην τράπεζα, αν και συγκατηγορούμενός του είχε ομολογήσει ότι όλα είχαν οργανωθεί από αυτόν.

Χθες όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αμέσως μετά, μία 28χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν μόνο ναρκωτικά δισκία και δεν κατηγορείται για κάτι άλλο, αφέθηκε ελεύθερη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια, απ’ όπου ζήτησαν προθεσμίες.

Έτσι, το Σάββατο στην ανακρίτρια θα απολογηθούν ο 45χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, ένας 35χρονος και ένας 43χρονος επιχειρηματίες, όπως κι ένας 33χρονος κι ένας 34χρονος αλλοδαπός που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό συγγενή του 45χρονου κατ’ εντολή του. Όλοι οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Κυριακή.

Πάντως, θεωρείται πως πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις, την οποία δούλευε πολλά χρόνια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο το διαβιβαστικό που συντάχθηκε από την Αστυνομία ξεπερνά κατά πολύ τις 200 σελίδες!

Ξέπλυμα χρήματος

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here