ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.

0
291

Μνημόσυνο για τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς του Ναού.

Αμέσως μετά έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην πλατεία του Κεφαλαρίου.

Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς ξεκίνησε το 1904 για τον Μακεδονικό Αγώνα από την ιστορική οικία του επί της οδού Τατοίου. Η οικία του, ανήκει στην Σχολή Ευελπίδων κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου και αποτελεί μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας με πλούσιο Eκθεσιακό-Mουσειακό-Eνημερωτικό και Eκπαιδευτικό υλικό.

Στις εκδηλώσεις τιμής στην μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά παρευρέθηκαν επίσης: O Αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Αγγελίδης και ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ραυτόπουλος, Πρόεδροι  Συλλογών, Πολίτες κ.α.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ.

Απ’ εκεί έχει τις ρίζες του και ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς, ο οποίος τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, και φέτος, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.

Στο μνημείο του, στην πλατεία του Παρακαλάμου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Παρακαλάμου Βασιλική Καλαϊτζή, έκανε μια εξαιρετική ομιλία, αναφέροντας στοιχεία για την καταγωγή του Παύλου Μελά και επισημαίνοντας τους σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here