ALERT: Τι δείχνουν οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις μετά και την συνέντευξη Τσίπρα στον ΣKAI.

0
477

Μεγάλη ανατροπή σε πολλά σημεία με την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή των ευρωεκλογών και τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει γενναία μάχη για να κρατηθεί σε αξιοπρεπή ποσοστά.

Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει ότι μπορεί από τα μικρά αριστερά κόμματα ένα από αυτά μπορεί να κάνει την έκπληξη με το ποσοστό του.

Και το τώρα πάμε στο ζουμί:

Οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν μία διαφορά περίπου της τάξεως των 6,3 ποσοστιαίων μονάδων η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές της Κυριακής φθάνοντας το 33,4% των ψηφισάντων.

Είναι ένα ποσοστό που δεν διασφαλίζει αυτοδυναμία με σιγουριά!!

Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,1%. Ενισχυμένο ως προς τις ευρωεκλογές, το κόμμα της Κουμουνδούρου καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να αντιμετωπίζει με φιλοδοξίες τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνεται ως δεύτερος σταθερός πόλος του πολιτικού σκηνικού και ως μόνιμη αναφορά εξουσίας σε ένα δικομματικό σύστημα.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ΚΙΝΑΛ με ένα 9,3%. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί από την κάλπη αυτό το ποσοστό, τότε το ΚΙΝΑΛ αυτοδικαίως μπορεί να φιλοδοξεί πως θα είναι σε θέση να διαδραματίσει ρόλο μετεκλογικού ρυθμιστή και να διαπραγματευτεί τη θέση του κυβερνητικού εταίρου, εάν η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να πετύχει αυτοδυναμία.

Εξ όσων προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η επόμενη Βουλή θα είναι ενδεχομένως επτά-κομματική, με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να κερδίζει την είσοδο στο Κοινοβούλιο με ένα 4,7%, ενώ το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται μία ανάσα από το κρίσιμο 3%.

Η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,7% δείχνει πολιτική κόπωση, αν όχι αποδρομή, όπως διαπιστώθηκε και στις ευρωεκλογές. Χαμηλά και το ΚΚΕ με 4,7%.

Αρκετά υψηλά η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,6%. Πολύ χαμηλά τα ποσοστά της αποχής, των Λευκών και Άκυρων καθώς και του «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Όλα μπορούν να ανατραπούν αν υπάρξει αυξημένη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των ψηφοφόρων έστω και την τελευταία στιγμή. Βέβαια μέσα στο καλοκαιράκι λίγο δύσκολο…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here