Τι θα κάνετε αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα;

0
290

Απάντηση του εκπρόσωπου Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να εργαστούν από κοινού…να τα βρουν…ρωτήστε το ΝΑΤΟ!…

Ακολουθούν οι καίριες και επίκαιρες ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου στην ενημέρωση, της 25/05/2022, των διαπιστευμένων ανταποκριτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τι θα κάνετε αν η τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα; Απάντηση εκπρόσωπου Στ. Ντιπάρτμεντ: Να εργαστούν από κοινού..να τα βρουν…ρωτήστε το ΝΑΤΟ!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι. Ned, έχω δύο ερωτήσεις για την Τουρκία και την Ελλάδα. Το πρώτο ερώτημα είναι ότι υπήρξε-είναι αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολαβούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να τερματιστεί η κρίση που προκάλεσε ο Πρόεδρος Ερντογάν; Εάν δεν έχετε απάντηση, μπορείτε να πάρετε αυτήν την ερώτηση;

MR PRICE: Μεσολάβηση μεταξύ —

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μεσολάβηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

MR PRICE: Μιλήσαμε για αυτό χθες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι.

MR PRICE: Ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της Ελλάδας και της Τουρκίας, να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιλύσουν τις διαφορές τους διπλωματικά. Τους ενθαρρύνουμε επίσης να αποφεύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλλά όταν λέτε ότι ενθαρρύνετε, μιλάτε μαζί τους; Μεσολαβείτε;

MR PRICE: Εμείς-αυτό ήταν ένα θέμα συζητήσεων με την Ελλάδα και τους Τούρκους συμμάχους μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω άλλη μια ερώτηση που σας έκανα χθες αλλά δεν μου δώσατε απάντηση. Τι θα κάνετε αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να εισβάλει στα Eλληνικά νησιά. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

MR PRICE: Αυτό είναι κάτι υποθετικό που απλά δεν πρόκειται να δώσω βάση. Και πάλι, το μήνυμά μας παραμένει και στους δύο συμμάχους μας-στην προκειμένη περίπτωση, την Τουρκία και την Ελλάδα–ότι θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση τυχόν διαφορών με διπλωματία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο στο ΝΑΤΟ, τι θα συμβεί εάν ένας Σύμμαχος επιτεθεί σε έναν άλλο; 

MR PRICE: Αυτή θα ήταν μια ερώτηση που απευθύνεται καλύτερα στο ΝΑΤΟ.

Υ.Γ Από τις απαντήσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ…

Ούτε Σοφότεροι γίναμε, αλλά ούτε και Ευχαριστημένοι μείναμε από την Ουδετερότητα και την Έμμεση Υποστήριξη-Ανοχή, με την μη καταδίκη, της επιθετικότητας του Ερντογάν…

Με τέτοιου είδους «αντίτιμο» των ΗΠΑ, πως είναι δυνατόν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δηλώνουν τη στήριξή τους στην τροποποίηση του Πρωτοκόλλου Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here