Τι κάνει το Φασιστικό τάγμα Αζόφ στη Μαριούπολη;

0
370

Τις τελευταίες ημέρες έχουν συγκεντρωθεί αρκετές δημόσιες καταγγελίες τόσο στα social media όσο και σε συνεντεύξεις κατοίκων της Μαριούπολης σε τηλεοπτικούς σταθμούς όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη εν μέσω κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Η Μαριούπολη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου ζουν χιλιάδες Ρωσόφωνοι -μεταξύ τους και χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς – είναι μια από τις περιοχές που όλα τα προηγο ύμενα χρόνια αλλά ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, αναπτύσσει την φρικιαστική του δράση το τάγμα Αζόφ, το Φασιστικό στρατιωτικό τάγμα που αποτελεί επίσημα τμήμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι κάνει το φασιστικό τάγμα Αζοφ στη Μαριούπολη; - ALT.gr

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το Τάγμα Αζόφ χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικος της Μαριούπολης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να φύγει κανείς από εκεί καθώς στους δρόμους κυκλοφορεί «η ταξιαρχία Αζόφ, που είναι Ουκρανοί φασίστες, και άμα σε πιάσουν σε σκοτώνουν».

Ιωάννης Μάζης για τα ναζιστικά σύμβολα του Τάγματος του Αζόφ

Στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» διεθνολόγος – διόλου φιλικά προσκείμενος στη Ρωσία, το αναφέρουμε για τους πολλούς «πονηρούς» – ανέφερε, το βράδυ της Δευτέρας 20/02/22, ότι οι φασίστες του τάγματος Αζόφ έχουν ναρκοθετήσει ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών, ώστε να δυσχεράνουν αφενός την επίθεση και αφετέρου να αφήσουν πίσω συντρίμμια και νεκρούς αν η περιοχή καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό ή τις δυνάμεις των λεγόμενων «λαϊκών δημοκρατιών».

Αντίστοιχα έχουν αναφερθεί και από άλλους διεθνολόγους και στρατιωτικούς αναλυτές σε πολλά ΜΜΕ.

Οι μαρτυρίες είναι ανησυχητικές και αφορούν και την ζωή της Ελληνικής μειονότητας, που είναι στοχοποιημένη από το φασιστικό τάγμα εδώ και χρόνια.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι το ΥΠΕΞ δεν έχει κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση για να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει αυτές τις καταγγελίες, τη στιγμή που όπως η Ελληνική κυβέρνηση διακηρύττει, η προστασία των Ελλήνων της Μαριούπολης είναι υψίστης προτεραιότητας θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here