Τι κάνετε σε περίπτωση που η τράπεζα σας υπεξαιρέσει χρήματα από τον λογαριασμό;

0
223

Σε περίπτωση που η τράπεζα σας υπεξαιρέσει χρήματα από τον λογαριασμό σας μπορείτε να

«ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ».

Οι τράπεζες συνεχίζουν να κατάσχουν μισθούς και συντάξεις και φυσικά αυτός ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας αδιαφορεί αλλά δεν φταιει μόνο αυτός γιατί από το Σαμαρά παίρνει εντολές και μόνο αυτός θα μπορούσε να τον σταματήσει.

Οι τράπεζες αρνούνται να τηρήσουν τη νομοθεσία και συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις ακόμη και σε ποσά κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία προέρχονται από μισθούς και …συντάξεις, που κανονικά διασφαλίζονται από το «ακατάσχετο», σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή. Άρα διαπράττουν ποινικό αδίκημα βάση του νομού και ενεργούν σαν κακοποιά στοιχεία όπως ενεργούν οι ληστές τραπεζών.

Παρά τις πιέσεις και τις αιτιάσεις της αρμόδιας αρχής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, δεν ασκούν καμιά πίεση στους τραπεζίτες και συγκεκριμένα προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση, κατά των απασχολουμένων και των «απόμαχων της εργασίας», από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία, σημειωτέον, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δις ευρώ των φορολογουμένων. Καταστρέφουν οικογένειες αντί να σταματήσουν αυτή την ληστρική επιδρομή στα χρήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή, διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες καταθετών ότι πολλές τράπεζες συνεχίζουν και αρνούνται να παραλάβουν υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών-πελατών τους με τις οποίες καθορίζουν το λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013 για χρέη τους προς αυτές.

«Κατόπιν των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος Ζερβέας απευθύνει Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπως παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί τις σχετικές δηλώσεις και να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 20 Ν.4161/2013, προκειμένου οι καταθέτες-δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του Ν.4161/2013»……αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣτΚ,

Με ποιο δικαίωμα δεν σταματούν τα έγκλημα αυτά το υπουργείο οικονομικών και ο Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας;

Ποιους γράφουν στα παλιά τους τα υποδήματα;; Τον ελληνικό λαό που υποφέρει και δεν τους υποβάλει αλλεπάλληλες μηνύσεις όπως θα έκανε σε ένα ληστή; Σε ένα κακοποιό που τον κλέβει; Και για να ξέρουμε όλοι μας για να μπορούμε να προστατέψουμε ότι δεν μας έχουν υπεξαιρέσει.

Ποιο είναι το «ακατάσχετο»

Από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

Το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Είναι καιρός να ενεργοποιήσουμε μόνο την δικαιοσύνη κατά αυτών που προσπαθούν παράνομα διαπράττοντας το αδίκημα της υπεξαίρεσης να μας πάρουν ότι έχει περισσέψει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here