Τορπίλη σε Αιγαίο και Μεσόγειο η αποστολή Ελληνικών όπλων!…της Κύρας Αδάμ.

0
239

Γιατί η απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί Τουρκικό προγεφύρωμα και υποθήκευση των Ελληνικών συμφερόντων

Η επικεφαλής της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φρόντισε να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την παραμονή της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η κυρία φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι μόλις η Ελληνική κυβέρνηση ανακοινώσει επίσημα την αποστολή ελληνικού εξοπλιστικού υλικού προς την Ουκρανία, η ίδια, την επόμενη ακριβώς ημέρα, θα απελευθερώσει προς την Ελλάδα 3,6 δις ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης.

Όπερ και εγένετο…

Η κυρία φον ντερ Λάιεν στις 28 Φεβρουαρίου υπέγραψε εσπευσμένα την απελευθέρωση του ποσού των 3,6 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Έτσι, για την αποστολή ελληνικού εξοπλιστικού υλικού προς την Ουκρανία η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πληρώθηκε» 3,6 δις ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά, 1,7 δις ευρώ αφορούν σε επιχορηγήσεις και σχεδόν 1,9 δισ. ευρώ σε δάνεια, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), σύμφωνα με δελτίο Τύπου της 28ης Φεβρουαρίου από τις Βρυξέλλες (σ.σ.: Τα χρήματα αυτά έτσι κι αλλιώς δικαιούται να λάβει η Ελλάδα, αλλά χωρίς προκαθορισμένη ημερομηνία).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ίδια τακτική υπόσχεσης/απελευθέρωσης ευρωπαϊκών κονδυλίων ακολούθησε η κυρία φον ντερ Λάιεν και στην Ισπανία και την Ιταλία.

Οι Ελληνικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το Ελληνικό εξοπλιστικό υλικό προς την Ουκρανία περιλαμβάνει τυφέκια καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Τα «Ελληνικά καλάσνικοφ» είναι τα όπλα που είχε αγοράσει το 2005 η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με ΥΕΘΑ τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο από τη Μόσχα, την περίοδο της θερμότερης Ελληνορωσικής προσέγγισης.

Σήμερα και πάλι κυβέρνηση της Ν.Δ…ξεφορτώνεται τζάμπα τα ρωσικά καλάσνικοφ, που αγοράστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ώστε να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία, την εχθρότητά της προς τη Μόσχα και να λάβει το «δωράκι» των 3,6 δισ. από την Ε.Ε. για την ενέργειά της αυτή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εντός και εκτός Βουλής, σε όλους τους τόνους και με λυσσαλέα υποστήριξη των φιλικών προς αυτήν ΜΜΕ υποστηρίζει με βαρύγδουπες εκφράσεις ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», αποκλείει την πολιτική των ίσων αποστάσεων, συντάχθηκε και υπάκουσε πλήρως στις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και αποστολή αμυντικού υλικού προς την Ουκρανία και δικαιολόγησε όλα αυτά με την εκτίμηση ότι μετά τον πόλεμο η Ε.Ε. θα ασχοληθεί με την Τουρκία, την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τις επεκτατικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο (σ.σ.: Τις ίδιες ημέρες και ώρες, οι τουρκοκυπριακές Αρχές προχωρούσαν ανενόχλητες την επέλασή τους στα Βαρώσια).

Τορπίλη» σε Αιγαίο και Μεσόγειο η αποστολή ελληνικών όπλων

Πίσω από την «ηρωική εικόνα» που προσπαθεί να ζωγραφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επιλογές της, με τη συνεισφορά της στον αμυντικό εξοπλισμό της Ουκρανίας και το «σπάσιμο» των σχέσεων με τη Μόσχα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και σε βάρος της Ελλάδας, διότι:

-Η αποστολή ελληνικού αμυντικού εξοπλισμού για χρήση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί επιθετική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας και εμπλοκή στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας. Η Ελληνική αυτή ενέργεια δεν καλύπτεται εξάλλου από καμιά απόφαση ή κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

-Η Μόσχα έχει επισήμως χαρακτηρίσει «άμεση απειλή» εναντίον της όλες τις αποστολές αμυντικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της Ουκρανίας -διότι δεν τις έχει επιβάλει ο ΟΗΕ- και θα αντιδράσει σκληρά και ανάλογα.

Η Ρωσία έχει ένα ευρύ πεδίο και πάρα πολλά μέσα να εκφράσει και να εφαρμόσει την από εδώ και πέρα εχθρική στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Και το πεδίο αυτό έχει και όνομα και υπόσταση και λέγεται Τουρκία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here