Τουριστικός Αρμαγεδόνας: Πάνω από 1 δις δολάρια οι απώλειες από τις ακυρώσεις στις αφίξεις των Ρώσων!

0
218

Θα ξεπεράσουν το 1 δις δολάρια τελικά οι ζημιές μόνο από τις ακυρώσεις στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, μετά το ντόμινο στην αναστολή λειτουργίας των μεγάλων ρωσικών τουριστικών γραφείων τα οποία κατέρρευσαν λόγω των μαζικών ακυρώσεων των ταξιδιών των Ρώσων, κυρίως στην Ελλάδα και δευτερευόντως σε άλλες χώρες της ΕΕ!

Αιτία η εχθρική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Ρωσία, στο θέμα της Ουκρανίας, με «κορωνίδα» φυσικά την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου στο Κίεβο και τους εναγκαλισμούς τους με τους νεοναζιστές της ουκρανικής μεταβατικής «κυβέρνησης».

Η απώλεια αυτών των κεφαλαίων απλώς καταστρέφει οποιοδήποτε «όνειρο» της κυβέρνησης για έξοδο από την ύφεση το 2014!

Tην κατάρρευση του ταξιδιωτικού γραφείου Labirint την ακολούθησαν η Intaer, η Rosa Vertov, η Neva και η Expo-Tour, αλλά την ίδια στιγμή έχουν αύξηση κρατήσεων τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία που εργάζονται με το εσωτερικό της Ρωσίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν έκλεισε η μητρική εταιρεία Ideal-Tour καθώς ακυρώθηκαν χιλιάδες αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αυτή την στιγμή ο αριθμός των Ρώσων που θα ερχόταν στην Ελλάδα υπολογιζόταν σε 1.000.000 τουρίστες έναντι του 1.350.000 που είχαν έρθει πέρσι και του 1.500.000 που αναμένονταν εφέτος.

Πόσοι θα έρθουν; Αν τελικά έρθουν 800.000 θα είναι επιτυχία. Και οι Ρώσοι δαπανούν περισσότερο από κάθε άλλον τουρίστα: Χίλια δολάρια κατά κεφαλή, όταν οι Γερμανοί δαπανούν 600 δολάρια κατά κεφαλήν.

Άρα έχουμε ήδη μία απώλεια 700 εκατ. δολάρια από τα προϋπολογισθέντα, ενώ αυτό είναι μόνο ένα μέρος των απωλειών: Υπολογίζεται σε 300-500 εκατ. δολάρια η απώλεια από την άρνηση Ρώσων επενδυτών να επενδύσουν σε ελληνικά ακίνητα.

Όλα αυτά λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που έχουν δυσκολέψει την έκδοση Βιζών στους Ρώσους. Συν το γεγονός ότι οι ρωσικές εξαγωγές έχουν μεν ευεργετηθεί από την πτώση του ρουβλίου, αλλά δεν είναι καλό μήνυμα για τον τουρισμό.

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι στρέφονται στον εγχώριο τουρισμό, ενώ παράλληλα υπάρχει και η προτροπή του Κρεμλίνου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να κατευθύνουν τους υπαλλήλους τους προαγοράζοντας πακέτα διακοπών στην Κριμαία.

Ο μεγαλύτερος όγκος, των Ρώσων τουριστών που χάνονται σε ποσοστό άνω του 80%, βρίσκονται σε Κρήτη, Ρόδο, Χαλκιδική, Επτάνησα, Αττική και Κω.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στα πρόσφατα κατορθώματα της εξωτερικής πολιτικής του Ε. Βενιζέλου στο Κίεβο!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here