ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ! Ο Παπαντωνίου είχε ετοιμάσει παρουσίαση του βιβλίου του, την ώρα που κατηγορείται για τις μίζες!

0
462

Του βρήκαν μαύρο χρήμα εκατομμυρίων στην Ελβετία, μέσα από τρενάκι λογαριασμών. Φανταστείτε όμως πόσους κρατάει για να δέχονται να του παρουσιάσουν το βιβλίο την ώρα που είναι να περάσει την ανάκριση για μίζες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης και το πάνελ των ομιλητών που επρόκειτο να πλαισιώσουν την παρουσίαση του βιβλίου. Όλο το τζετ-σετ…….

Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας Θάνο Βερέμη, τη γνωστή και μη εξαιρετέα Μιράντα Ξαφά, που φαίνεται ότι σταμάτησε για λίγο να ανησυχεί για τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού στο Κολωνάκι, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ο οποίος ως βιομήχανος φαίνεται ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Γιάννου Παπαντωνίου για το….. μέλλον της χώρας και τον Ριχάρδο Σωμερίτη, δημοσιογράφο του οποίου προφανώς η δεοντολογία δε σκοντάφτει στο να παρουσιάζει βιβλία κατηγορουμένων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μίζες…….

Τώρα μπορεί άνετα να γράψει άλλο ένα βιβλίο. Το θράσος των 1000 πιθήκων! Θα ήταν σουρεαλιστικό αν δεν ήταν τραγελαφικό.

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος εν μέσω κατηγοριών και νέων κατηγοριών για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του, με τον ιδιαίτερα…..ταιριαστό τίτλο: «Αντιμέτωποι με το μέλλον» (!).

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, όπου ο πρώην υπουργός θα ανέλυε, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται και στη σχετική περίληψη του βιβλίου το πώς ούτε μια στιγμή δεν έπαψε να αγωνιά για τις προοπτικές αυτής της χώρας, στις οποίες εξάλλου και ο ίδιος….συνέβαλλε ενεργά κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τεράστια ζημία του δημοσίου.

Φευ όμως, ο……αγωνιών για το μέλλον της χώρας πρώην υπουργός δε θα καταφέρει προφανώς να αναλύσει τις ανησυχίες του, μια και στο μεταξύ θα πρέπει να προετοιμαστεί για την……απολογία του, καθώς, στις 22 Οκτωβρίου μαζί με τη σύζυγό, Σταυρούλα Κουράκου, ως κατηγορούμενοι για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου προσήλθε στις 28/09/2018 στα δικαστήρια όπου είχε κληθεί σε απολογία και πήρε νέα μεγάλη προθεσμία για την απολογία του. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται, μεταξύ άλλων να νομιμοποιείσαι πάνω από 2.800.00 ελβετικά φράγκα, με το δημόσιο να υφίσταται ζημιά περίπου 400.000.000 ευρώ και με τις αρχές να αναζητούν τον τελικό αποδέκτη για ακόμη 2.242.292 ευρώ τα οποία σχετίζονται με τις κατηγορίες για τις μίζες…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here