Το «βιολί» του ο Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα

0
640
epa07026788 FYR of Macedonia Prime Minister Zoran Zaev speaks at a joint press conference with US Secretary of Defense Jim Mattis (not pictured) at the Government building in Skopje, The Former Yugoslav Republic Of Macedonia (FYROM), 17 September 2018. Secretary Mattis is a one-day visit to FYROM. EPA/GEORGI LICOVSKI

Συνεχίζει το «χαβά» του περί Μακεδόνων και μακεδονικής γλώσσας ο Ζόραν Ζάεφ, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν θα αμφισβητήσει πλέον την ταυτότητα της χώρας.

Θα είμαστε «Μακεδόνες» που θα μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα»

«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες ή πολίτες της ΠΓΔΜ. Θα είμαστε «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα»…….είπε μιλώντας σε δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα σχέδια τροποποίησης του Συντάγματος, στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι οι τροπολογίες δεν θα γίνουν μέρος του Συντάγματος εάν η Ελλάδα δεν υιοθετήσει τη συμφωνία Πρεσπών και το Πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια», αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα»……είπε!!

Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια και ερωτήσεις επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

«Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα», είπε καλώντας τους πολίτες της χώρας του να σκεφτούν το μέλλον της νέας γενιάς:

«Ας αναρωτηθούμε – τι θα αφήσουμε στα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον».

Υ.Γ. Πάνος Καμμένος: «Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών». 

Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here