Το Ημερολόγιο ενός Τρελού.

0
327

Το αγαπημένο έργο του Νικολάι Γκόγκολ όλων των κορυφαίων ηθοποιών «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ELIART – μετά την περσινή του επιτυχία.

Στον κωμικοτραγικό ρόλο του υπάλληλου Ποπρίστσιν, εξαιρετικός ο Δημήτρης Γιώτης. Ένας ρόλος, που αφυπνίζει συνειδήσεις, ξυπνάει μνήμες και δημιουργεί ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα στο κοινό.

Η μοναξιά του ουρλιάζει! "Έναν άνθρωπο μωρέ!! Αυτό χρειάζομαι έναν άνθρωπο. Να δω και να μιλήσω μ’ έναν άνθρωπο….άντρα ή γυναίκα δεν έχει σημασία. Μ’ έναν άνθρωπο…..σημερινό και τόσο απειλητικά επικίνδυνο!"

Σήμερα που ο άνθρωπος ζει μόνος του, πράττει μόνος του, διεκδικεί μόνος του, είναι επιτακτική ανάγκη να τονιστεί αυτή η τάση, που τον οδηγεί να κλείνεται ολοένα στον εαυτό του.

Η πορεία στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής του Ποπρίστσιν, η μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες μέχρι την «ελευθερία» του μυαλού, το «πέταγμα» της ύπαρξης για το Ανώτερο Εγώ του!

Όπως στη ζωή, το γέλιο μπερδεύεται με το δάκρυ και το δάκρυ με τη χαρά της ζωής. Μια κωμωδία βαθιά συναισθηματική με ένα φινάλε συγκινησιακό και απρόσμενο…

Συγκλονιστικά ερμηνεύει το ρόλο του ο Δημήτρης Γιώτης, – που ειδικεύεται στους δύσκολους ρόλους – ο οποίος μετενσαρκώνεται κυριολεκτικά στον Αυξέντιο Ιβάνοβιτς Ποπρίτσιν πάνω στη σκηνή.

Ο Δημήτρης Γιώτης έδωσε άλλη διάσταση στον ήρωα του Γκόγκολ και βρήκε τεράστια ανταπόκριση από το κοινό, που γέμιζε την αίθουσα του ELIART.

«Έχω φτάσει στα όρια της ταύτισης», μας είπε στη συνέντευξη που μας έδωσε τη Βραδυνή της Κυριακής πέρσι. «Βουτάω στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής του, παλεύω με δαίμονες, μα βγαίνω κερδισμένος. Νιώθω ευλογημένος για τον «τρελό μου» και συνεχίζει, «σήμερα η μοναξιά μας ουρλιάζει, αλλά κανείς δεν είναι εκεί για να ακούσει.

Στην κοινωνικότητα των social media, εκεί που ύπαρξη μετριέται με τα like , τα share & τις selfies. Αν κοιτάξουμε γύρω σε ένα μπαρ , σε ένα καφέ , θα δούμε αμίλητες παρέες να «μιλάνε» με το κινητό τους. Αγωνία ύπαρξης, ανάγκη του «δείτε με!». Πόση μοναξιά και δυστυχία κρύβει όλο αυτό.» 

Στη Θεσσαλονίκη το έργο παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αθήναιον πριν λίγες ημέρες.

Συντελεστές

Απόδοση-Διασκευή: Δημήτρης Γιώτης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης, Αλέξανδρος Κλημόπουλος
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Celebrity Skin
Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης
Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Κλημόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης
Έγχρωμες φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης
Art work: Γεράσιμος Αμπάτης

Έναρξη παραστάσεων Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 20:00
Διάρκεια: 75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ομαδικό: 8 ευρώ
Μειωμένο-Ατέλειες: 5 ευρώ

Θέατρο Eliart
Κωνσταντινουπόλεως 127
στάση μετρό Κεραμεικός
Βοτανικός, Αθήνα

Τηλ: 210 3477677
http://www.eliarttheater.gr
Email: eliart@hotmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/eliart.theater.page.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here