Το πρωτότυπο μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη».

0
502

Το μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, βασισμένη σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν άνθρωποι της Πάφου, ντόπιοι, μετανάστες αλλά και επισκέπτες.

Πρόκειται για μια σύγχρονη σπουδή στην ομορφιά του κόσμου (με επίκεντρο και σημείο αναφοράς την πόλη της Πάφου) που επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει τη μυστική ουσία της ομορφιάς, από τα πρόσωπα και τα τοπία μέχρι τα ζώα και τις στιγμές της καθημερινότητας. 

Η Μαρλαίν Αγγελίδου σε μια σκηνή από τις πρόβες του μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη».

Εμπνευσμένη από τη δουλειά της ομάδας θεάτρου Rimini Protokoll, το σαιξπηρικό έργο Αφροδίτη και Άδωνις και το μιούζικαλ London Road του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας, η παράσταση (που θα λάβει χώρα σε μια άδεια πισίνα) επιχειρεί να μορφοποιήσει με τρόπους της μουσικής και της δραματουργίας τις διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων στο μέγα ζήτημα της ομορφιάς, με διαχρονικό ορίζοντα αναφοράς και διάθεση δημιουργικής συνομιλίας ανάμεσα στην ιστορία και τους μύθους.

Ο Γιώργος Ροδοσθένους είναι Καθηγητής Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Leeds και ασχολείται συστηματικά με τη μουσική και το θέατρο συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή του πορεία με τη σκηνοθεσία, για την οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα. Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαβρός. 

Ο Δημήτρης Ζαβρός εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Γουλβερχάμπτον (Lecturer in Drama and Musical theatre) από το 2013. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στο γενικότερο πλαίσιο του σύγχρονου θεάτρου και περφόρμανς με ιδιαίτερη εστίαση στο Μέτα-δραματικό θέατρα, το συντεθειμένο θέατρο (composed theatre) και τις μουσικές δραματουργικές δομές. 

Μέρος αυτής της έρευνας αποτελεί και η θεωρητική και πρακτική μελέτη στο (μουσικό) θέατρο που χρησιμοποιεί αυτούσιο υλικό από συνεντεύξεις (Verbatim). Βραβεύθηκε με το βραβείο Θ.Ο.Κ καλύτερης μουσικής για την παράσταση Ηλέκτρα και Ορέστης: η Δίκη (ΘΟΚ, 2012). 

Η Μαρλαίν Αγγελίδου σε μια σκηνή από τις πρόβες του μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη».

Η καλλιτέχνιδα Μαρλαίν Αγγελίδου αφίχθη από την Νέα Υόρκη στις 09/07/2017 ειδικά για να υποδυθεί ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μαρλαίν Αγγελίδου πατώντας ΕΔΩ……. για να γνωρίσετε τα διεθνούς εμβέλειας μουσικά και γενικώς καλλιτεχνικά της προσόντα καθώς και την θαυμάσια φωνή της.

Συμμετέχουν οι: Marlain Angelides, Tom Colley, John Hubbard, Valery Rodriguez, Georgina Tatsi.

Μουσικοί: Δημήτρης Ζαβρός, Ελεονώρα Ρούσσου.

Τοποθεσία:
Στην άδεια πισίνα του Ξενοδοχείου Almyra Spa,
12, Λεωφόρος Ποσειδώνος,
Πάφος, Κύπρος

Ημερομηνίες: 28,29, 30 Ιουλίου.
Εισιτήρια: 10 Ευρώ.
Ιστοσελίδα: www.pafos2017.eu
Έναρξη: Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017 – 20:30
Λήξη: Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017 – 22:30.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here