Το τραγούδι «Happy» του Φάρελ Γουίλιαμς έφτασε τις 1,8 εκατ. πωλήσεις!!

0
412

Το τραγούδι «Happy», η μεγάλη εμπορική επιτυχία του αμερικανού τραγουδιστή Φάρελ Γουίλιαμς, γίνεται τριπλά πλατινένιο στη Βρετανία.

Με 1,8 εκατ. πωλήσεις είναι μόλις το τέταρτο τραγούδι που το καταφέρνει την τελευταία εικοσαετία.

Μάλιστα, εξακολουθεί να μένει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, καθώς δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από την πρώτη εικοσάδα στις μουσικές λίστες της φετινής χρονιάς.

Η «Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (Β.Φ.Ι.)», ο σημαντικότερος μουσικός φορέας της χώρας, στα τελευταία βραβεία πωλήσεων που διοργάνωσε, έλαβε υπόψη και τα στοιχεία από τις διαδικτυακές αναπαραγωγές τραγουδιών.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι 100 αναπαραγωγές τραγουδιών σε νόμιμες υπηρεσίες του διαδικτύου να θεωρούνται από σήμερα ισοδύναμες με μία πώληση.

Ο 41χρονος ερμηνευτής Φάρελ Γουίλιαμς κατάφερε να σημειώσει με το τραγούδι του 25 εκατ. αναπαραγωγές που αντιστοιχούν σε 250.000 πωλήσεις.

Εκπρόσωπος της Β.Φ.Ι. δήλωσε:

«Μια στο τόσο βγαίνει ένα τραγούδι που αποτυπώνει τη διάθεση του κοινού και γίνεται ένας ύμνος καλής διάθεσης για μια ολόκληρη γενιά. Το «Happy» δεν είναι μόνο μία από τις πιο πετυχημένες πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις όλων των εποχών, έχει καταλάβει σχεδόν εικονική θέση και έχει βοηθήσει τον Φάρελ να ενταχθεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της δισκογραφικής εταιρίας του καλλιτέχνη είπε:

«Ο Φάρελ είναι ένας από τους πιο καινοτόμους παραγωγούς, στιχουργούς και ερμηνευτές που έχει παράγει η μουσική βιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια».

Για να γίνει ένα τραγούδι πλατινένιο θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τις 600.000 πωλήσεις, ενώ για να γίνει χρυσό ή ασημένιο το όριο είναι 400.000 και 200.000 αντίστοιχα.

Τα άλλα τρία μουσικά κομμάτια που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 1,8 εκατ. πωλήσεις στη Βρετανία είναι το «Anything is Possible/ Evergreen» του Γουίλ Γιάνγκ, το «Barbie Girl» των Aqua και το νούμερο ένα σε πωλήσεις τραγούδι όλων των εποχών το «Candle In The Wind 1997/ Something About The Way You Look Tonight» του Έλτον Τζον.

Απολαύστε το……

{videobox}y6Sxv-sUYtM{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here