Το χρονικό μιας προβληματικής πορείας του Εντευκτηρίου της Εκάλης.

1
5774

Ο τ. Αντιδήμαρχος Εκάλης  κ. Μάνος Μαρκεσίνης, κάνοντας το «ντεμπούτο» του, δια πρώτη φορά, μετά από την τελευταία αποτυχημένη  επανεκλογή του στις Δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014, ανήρτησε στο Facebook στις 03/01/2019 το ακόλουθο σκωπτικό σχόλιο:

<< Μετά από πολύ καιρό επισκεφτήκαμε στις 02/01/19 το Εντευκτήριο των Εκαλιωτών. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εκάλης και ο Σύλλογος Μπριτζ Σεμίραμις είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Εκείνο που με εξόργισε ήταν η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του Εντευκτηρίου των Εκαλιωτών!!

Ο κήπος σε πλήρη εγκατάλειψη, το κτίριο το ίδιο, αλλά πάνω από όλα, με τρείς βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας δεν υπήρχε θέρμανση, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο κόσμος να είναι με παλτά και σόμπες……

Έλεος πια κ. Θωμάκο και κ. Αστερίου! Δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες ούτε για άστεγους! Που και αυτοί αξίζουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Πρόκειται για αγρίως φορολογούμενους δημότες σας…….

Είναι αυτοί που θα ζητήσετε την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου!! Η ανικανότητα και η αφασία σας σε όλο τους το μεγαλείο!! Έως εδώ!! Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη.

Και συνέχισε……

Μετά τα χθεσινά ρεζιλίκια με το παγωμένο Εντευκτήριο των Εκαλιωτών, η απάντηση της Διοίκησης Θωμάκου ήταν αντί να αποκαταστήσει την βλάβη του κλιματιστικού να προχωρήσει στο προσωρινό (;) κλείσιμό του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλους εκείνους τους ηλικιωμένους Εκαλιώτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά και μάλιστα χρονιάρες μέρες για λίγες ώρες ψυχαγωγίας.>>

Σε απάντηση των ανωτέρω έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Α.Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, το πλήρως εγκαταλελειμμένο Εντευκτήριο της Εκάλης, το οποίο μάλιστα λειτουργούσε χωρίς τον νόμιμο φορολογικό ταμειακό μηχανισμό για αυθεντικοποίηση τιμολογίων ή αποδείξεων λιανικής!!……

1.Νομιμοποιήθηκε άμεσα η λειτουργία του με την εγκατάσταση φορολογικού ταμειακού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων και ακολούθως…..

2.Διαπιστώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 ότι, όταν η εξωτερική θερμοκρασία χαμήλωνε αισθητά (κάτω από 4ο C), η απόδοση της εγκατεστημένης στο Εντευκτήριο Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης της Carrier, παλαιάς τεχνολογίας, παρουσίαζε μια διαχρονική λειτουργική μείωση.

Συγκεκριμένα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από 4ο C,  η θερμαντική ικανότητα της  Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης μειωνόταν αισθητά! Αυτό ήταν γνωστό της πάσης. Πως σας διέφυγε κ. τ. Αντιδήμαρχε Εκάλης;;

3.Ανακαινίστηκε πλήρως τον Μάιο 2016 αισθητικά και λειτουργικά, από την ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. Πως σας διέφυγε κ. τ. Αντιδήμαρχε Εκάλης;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εν λόγω Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης, ηλικίας πέραν των 15 ετών, δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά από την Τεχνική Υπηρεσία, προτού ο (τότε) Δήμος της Εκάλης  προχωρήσει στην αγορά της!!

Β.Λόγω του δριμύ ψύχους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι ηλικιωμένοι Εκαλίωτες παρέμειναν σπίτια τους. Ο περιορισμένος αριθμός των θαμώνων και το (2) συνετέλεσαν στην μείωση προσωρινά του ωραρίου λειτουργίας του Εντευκτηρίου. Αντί στις 17.00 κλείνει στις 14.00.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1:

Διερωτώμεθα ΠΩΣ είναι δυνατόν ο κύριος Μαρκεσίνης, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος της Εκάλης, επί Δημαρχίας Χιωτάκη, να μην είχε επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούσαν στο Εντευκτήριο της Εκάλης, ότι  δηλαδή λειτουργούσε:

 1. Χωρίς τον νόμιμο φορολογικό ταμειακό μηχανισμό για αυθεντικοποίηση τιμολογίων ή αποδείξεων λιανικής,
 2. Με την θερμαντική ικανότητα της Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης προβληματική,
 3. Με το κτίριο του και εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς καμία προληπτική συντήρηση,
 4. Με τον εκθεσιακό χώρο στο υπόγειο να μυρίζει μούχλα…….
 5. Με τον υπόγειο χώρο / αποθήκη να είναι σε άθλια κατάσταση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2:

Φαίνεται ότι η μακροχρόνια απουσία του  τ.  Αντιδημάρχου Εκάλης από τα δρώμενα του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη της επανεκκίνησης ΤΟΥ πάνω σε νέα βάση, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο!….. αντί να κουνάει το δάκτυλο του και να σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο, σαν να προήρχετο από παρθενογένεση, την σημερινή Δημοτική Αρχή!!……..

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Μετά από 5 χρόνια ο τ. αντιδήμαρχος Εκάλης κ. Μάνος Μαρκεσίνης επισκέφτηκε το Εντευκτήριο Εκάλης, στις 3/1/2019, και στη συνέχεια ανήρτησε στο facebook αρνητικά σχόλια για το χώρο και τη λειτουργία του.
  Ίσως να μην θυμάται πως το παρέλαβε η Διοίκηση μας!!!
  Η απάντηση μου είναι το έργο μας:
  Ενδεικτικά αναφέρω εργασίες που έχουν γίνει στο κτήριο του Εντευκτηρίου Εκάλης:
  1. Νομιμοποιήσαμε την λειτουργία του καθώς υπήρχαν σημαντικά θέματα ως προς αυτήν που δεν είχαν λυθεί επί χρόνια.
  2. Προχωρήσαμε στην αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση του χώρου με εργασίες όπως ελαιοχρωματισμοί, καθαρισμός κτιρίου κ.α.
  3. Ενισχύσαμε την θέρμανση του κτηρίου με αγορά θερμαντικών σωμάτων
  4. Εγκαταστήσαμε πυράντοχη πόρτα στο υπόγειο του κτηρίου
  5. Προχωρήσαμε σε υδρομόνωση της στέγης του Αίθριου, που πλημμύριζε από τα νερά της βροχής
  6. Συντηρούμε και φροντίζουμε συνεχώς τον κήπο του Εντευκτηρίου
  7. Φροντίσαμε για την συνεχή παρουσία υπαλλήλου στο Εντευκτήριο προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του
  Οι προαναφερόμενες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης την οικονομικότερη προσφορά και κόστισαν στην «Α.Ε. Μένανδρος» πάνω από 12.000 ευρώ. Περισσότερες παρεμβάσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε στο Εντευκτήριο της Εκάλης αν οι αιρετοί της αντιπολίτευσης, κάποιοι και μέλη του Δ.Σ. του Μενάνδρου, ενδεχομένως και υποψήφιοι Δήμαρχοι, ψήφιζαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Α.Ε. του δήμου μας.
  Η αίθουσα του Εντευκτηρίου Εκάλης, μετά την ανακαίνιση, ζητείται από μεγαλύτερο αριθμό πολιτών προκειμένου να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις τους, με αποτέλεσμα την σοβαρή αύξηση των εσόδων για την Α.Ε. «Μένανδρος».
  Η θερμαντική ικανότητα της αίθουσας μειώθηκε αισθητά τις ημέρες της κακοκαιρίας λόγω του ότι η εξωτερική θερμοκρασία ήταν κάτω των 4 βαθμών κελσίου. Επιπλέον ο κεντρικός κλιματισμός, ο οποίος έχει εγκατασταθεί προς 15ετίας, παρουσίασε βλάβη την Πέμπτη 3/1/2019 και μετά από την τακτική συντήρηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν 15 ημέρες. Ενημερώθηκε άμεσα ο συντηρητής για την επιδιόρθωση της βλάβης και η θέρμανση αποκαταστάθηκε πλήρως την Δευτέρα 7/1/2019.
  Την Πέμπτη 3/1 όπου παρουσιάστηκε η βλάβη, η προσέλευση ήταν μικρή, καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν 4-5 άτομα από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Εκάλης και 5 τραπέζια μπριτζ από τον σχετικό Σύλλογο.
  Όλες τις ημέρες το Εντευκτήριο της Εκάλης λειτούργησε κανονικά εκτός από το Σάββατο 5/1 όπου η προσέλευση ήταν μηδενική, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και οι Εκαλιώτες , δεν βγήκαν καν από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να κλείσει στις 14.30.
  Είμαι πάντα στην διάθεση όλων, αιρετών, πολιτών και κάθε ενδιαφερομένου προκειμένου να παρέχω την σχετική ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Α.Ε. «Μένανδρος».
  Πόλυ Αστερίου
  Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here