Το χρονικό μιας προβληματικής πορείας του Εντευκτηρίου της Εκάλης.

0
6753

Ο τ. Αντιδήμαρχος Εκάλης  κ. Μάνος Μαρκεσίνης, κάνοντας το «ντεμπούτο» του, δια πρώτη φορά, μετά από την τελευταία αποτυχημένη  επανεκλογή του στις Δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014, ανήρτησε στο Facebook στις 03/01/2019 το ακόλουθο σκωπτικό σχόλιο:

<< Μετά από πολύ καιρό επισκεφτήκαμε στις 02/01/19 το Εντευκτήριο των Εκαλιωτών. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εκάλης και ο Σύλλογος Μπριτζ Σεμίραμις είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Εκείνο που με εξόργισε ήταν η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του Εντευκτηρίου των Εκαλιωτών!!

Ο κήπος σε πλήρη εγκατάλειψη, το κτίριο το ίδιο, αλλά πάνω από όλα, με τρείς βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας δεν υπήρχε θέρμανση, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο κόσμος να είναι με παλτά και σόμπες……

Έλεος πια κ. Θωμάκο και κ. Αστερίου! Δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες ούτε για άστεγους! Που και αυτοί αξίζουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Πρόκειται για αγρίως φορολογούμενους δημότες σας…….

Είναι αυτοί που θα ζητήσετε την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου!! Η ανικανότητα και η αφασία σας σε όλο τους το μεγαλείο!! Έως εδώ!! Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη.

Και συνέχισε……

Μετά τα χθεσινά ρεζιλίκια με το παγωμένο Εντευκτήριο των Εκαλιωτών, η απάντηση της Διοίκησης Θωμάκου ήταν αντί να αποκαταστήσει την βλάβη του κλιματιστικού να προχωρήσει στο προσωρινό (;) κλείσιμό του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλους εκείνους τους ηλικιωμένους Εκαλιώτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά και μάλιστα χρονιάρες μέρες για λίγες ώρες ψυχαγωγίας.>>

Σε απάντηση των ανωτέρω έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Α.Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, το πλήρως εγκαταλελειμμένο Εντευκτήριο της Εκάλης, το οποίο μάλιστα λειτουργούσε χωρίς τον νόμιμο φορολογικό ταμειακό μηχανισμό για αυθεντικοποίηση τιμολογίων ή αποδείξεων λιανικής!!……

1.Νομιμοποιήθηκε άμεσα η λειτουργία του με την εγκατάσταση φορολογικού ταμειακού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων και ακολούθως…..

2.Διαπιστώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 ότι, όταν η εξωτερική θερμοκρασία χαμήλωνε αισθητά (κάτω από 4ο C), η απόδοση της εγκατεστημένης στο Εντευκτήριο Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης της Carrier, παλαιάς τεχνολογίας, παρουσίαζε μια διαχρονική λειτουργική μείωση.

Συγκεκριμένα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από 4ο C,  η θερμαντική ικανότητα της  Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης μειωνόταν αισθητά! Αυτό ήταν γνωστό της πάσης. Πως σας διέφυγε κ. τ. Αντιδήμαρχε Εκάλης;;

3.Ανακαινίστηκε πλήρως τον Μάιο 2016 αισθητικά και λειτουργικά, από την ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. Πως σας διέφυγε κ. τ. Αντιδήμαρχε Εκάλης;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εν λόγω Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης, ηλικίας πέραν των 15 ετών, δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά από την Τεχνική Υπηρεσία, προτού ο (τότε) Δήμος της Εκάλης  προχωρήσει στην αγορά της!!

Β.Λόγω του δριμύ ψύχους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι ηλικιωμένοι Εκαλίωτες παρέμειναν σπίτια τους. Ο περιορισμένος αριθμός των θαμώνων και το (2) συνετέλεσαν στην μείωση προσωρινά του ωραρίου λειτουργίας του Εντευκτηρίου. Αντί στις 17.00 κλείνει στις 14.00.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1:

Διερωτώμεθα ΠΩΣ είναι δυνατόν ο κύριος Μαρκεσίνης, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος της Εκάλης, επί Δημαρχίας Χιωτάκη, να μην είχε επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούσαν στο Εντευκτήριο της Εκάλης, ότι  δηλαδή λειτουργούσε:

  1. Χωρίς τον νόμιμο φορολογικό ταμειακό μηχανισμό για αυθεντικοποίηση τιμολογίων ή αποδείξεων λιανικής,
  2. Με την θερμαντική ικανότητα της Κεντρικής Αντλίας Θέρμανσης προβληματική,
  3. Με το κτίριο του και εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς καμία προληπτική συντήρηση,
  4. Με τον εκθεσιακό χώρο στο υπόγειο να μυρίζει μούχλα…….
  5. Με τον υπόγειο χώρο / αποθήκη να είναι σε άθλια κατάσταση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2:

Φαίνεται ότι η μακροχρόνια απουσία του  τ.  Αντιδημάρχου Εκάλης από τα δρώμενα του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη της επανεκκίνησης ΤΟΥ πάνω σε νέα βάση, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο!….. αντί να κουνάει το δάκτυλο του και να σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο, σαν να προήρχετο από παρθενογένεση, την σημερινή Δημοτική Αρχή!!……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here