Το 2019 οι πλούσιοι του πλανήτη έγιναν κατά 25% πλουσιότεροι!

0
692

Το 2019 ήταν άκρως προσοδοφόρα χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Κατά $1,2 τρις  πλουσιότεροι είναι οι πλούσιοι του πλανήτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα φώτα της δημοσιότητας προσέλκυσαν οι αστέρες των social media όπως η Κάιλι Τζένερ, η οποία κατέστη η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος.

Παράλληλα, ήταν και η χρονιά των παράδοξων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως ο Γουίλις Τζόνσον, ο οποίος ίδρυσε αλυσίδα με μάντρες αυτοκινήτων για την πώληση κατεστραμμένων οχημάτων και είδε την περιουσία του να ανεβαίνει στα 1,9 δις δολάρια.

Ανάμεσα στους κερδισμένους της χρονιάς βρίσκεται και μία οικογένεια από την Κορέα, που φτιάχνοντας ένα βίντεο με το παιδικό τραγουδάκι «Baby Shark doo-doo doo-doo doo-doo», που έγινε viral ανά τον κόσμο, σήμερα έχει περιουσία $125 εκ.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη πρόσθεσαν 1,2 τρις δολάρια στην περιουσία τους, ανεβάζοντάς την στα 5,9 τρις δολάρια.

Αυτό σημαίνει αύξηση της τάξης του 25%, κάτι που ανατροφοδοτεί τις συζητήσεις για αύξηση των ανισοτήτων ανάμεσα στους πολίτες του κόσμου, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτή φέρνει σε κοινωνία, αλλά και πολιτική.

Πηγή economytoday.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here