Το Facebook έχασε τα πρωτεία στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές τιμές!!

0
412

Το Tencent της Κίνας ξεπερνάει το Facebook για να γίνει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο σε αξία.

Το…..μέγα-ράλι του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα, έχει μετατρέψει την εταιρεία στην πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως και την πρώτη ασιατική που εισέρχεται στη λέσχη του μισού τρις δολαρίων.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου που είναι εισηγμένος στο Χονγκ Κονγκ, γνωστός για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και τα online παιχνίδια, είδε τη χρηματιστηριακή τιμή του να φτάνει σχεδόν στο 120% φέτος.

Έχει αναφέρει καλύτερο από το αναμενόμενο καθαρό εισόδημα για το τρίτο τρίμηνο, με αύξηση κατά 69% σε ετήσια βάση.

Με ανώτατο όριο αγοράς 523 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Tencent ξεπέρασε το Facebook (522 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τρίτη, μπαίνοντας στο κλαμπ των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο που περιλαμβάνουν την Apple, την Alphabet, τη Microsoft και το Amazon.

Είναι επίσης μεγαλύτερη από τους Κινέζους αντιπάλους της: τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba (474,15 δισεκατομμύρια δολάρια) και την εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών Baidu (82,97 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ένα από τα βασικά προϊόντα της Tencent, το WeChat, ήταν ο κύριος εισοδηματικός συντελεστής κατά το τρίτο τρίμηνο. Η πιο δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Κίνας έχει επεκταθεί σε μια πλατφόρμα all-in-one με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Θα μπορούσε να είναι το «δολοφονικό προϊόν» να προωθήσει την επέκταση στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Tencent, κ. S.Y. Lau.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here