Τρέμουν τις Δημοτικές εκλογές!……του Γιώργου Κράλογλου.

0
223

Για τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες οι Δημοτικές εκλογές είναι πολιτική σπέκουλα, φιλοδοξίες και πολιτική καριέρα. Αλλά για τους επιχειρηματίες από το καθημερινό μαγαζί μέχρι το χειροτεχνικό εργαστήριο, την βιοτεχνία και τα εργοστάσια οι Δημοτικές εκλογές είναι μαρτύριο, αγωνία και καραντίνα καθώς ξεκίνησε ήδη το γνωστό «άσε…..μετά τις εκλογές».

Το εκλογικό δημοτικό παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες. Από τότε μας είπαν εκείνο το περιβόητο…..«ο λαός στην εξουσία» και εμείς το «πιστέψαμε»!

Οι κλακαδόροι των υποψηφίων Δημάρχων έχοντας γραμμή από το κόμμα που θα τον υποστηρίξει συνεννοούνται με τις τοπικές κομματικές Οργανώσεις, της γειτονιάς, του χωριού της πόλης και του νομού και μαζεύουν όλα τα αιτήματα για να τα «ικανοποιήσει» ο υποψήφιος.

Μέσα στις ομάδες εισχωρούν πάντα οικοπεδοφάγοι, ως οικολόγοι, ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι χάνεται η αξία της περιουσία τους από το επιπλάδικο της γωνίας…..αλλά και διάφοροι «περίεργοι» παρατρεχάμενοι του υποψήφιου για την Δημαρχία.

Αυτοί όλοι φτιάχνουν μια «μαύρη λίστα εχθρών» του Δήμου και αρχίζει το κυνήγι.

Πρώτοι στην «μαύρη λίστα» είναι οι επιχειρηματίες της περιοχής και κατά κανόνα τα εργοστάσια.

Οι επιχειρηματίες «πειρατές» και οι «αιματορουφήχτρες» του λαού θα πρέπει να εξαφανιστούν γιατί αλλοιώνουν το περιβάλλον και δεν αφήνουν τον Δήμο να ανασάνει…

Πρώτο βήμα ο ψίθυρος ότι ο υποψήφιος θα τους καθαρίσει και δεν πρόκειται να τους αφήσει να βάλουν καρφί στην μονάδα τους…

Η «μαύρη λίστα» παραδίδεται στα κόμματα και από εκεί στα υπουργεία και τις περιφερειακές υπηρεσίες των υπουργείων (που είναι έτσι και αλλιώς υποψιασμένοι) μη τυχόν και κάνουν καμία γκάφα…..εκδίδοντας (για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις) άδεια προσθήκης μηχανημάτων ή πολεοδομική άδεια ή περιβαλλοντική τουλάχιστον 8-10 μήνες πριν τις εκλογές.

Γιατί έτσι και κάνουν την βλακεία και δώσουν, ας πούμε, άδεια για να χτίσει ο βιοτέχνης μια μάντρα παραπέρα για να μεγαλώσει την αποθήκη και συμβαίνει να τον περιμένει στην γωνία ο οικοπεδοφάγος – κλακαδόρος του υποψήφιου, μαύρο φίδι που τον έφαγε… αφού ο «Γκρούεζας» κουβαλάει στην πλάτη του ψήφους και ψήφους…

Οι υπηρεσίες των υπουργείων, τώρα, βρίσκουν την καλύτερή τους……στην περίοδο των Δημοτικών εκλογών .

Πουλάνε εξυπηρέτηση στους Δημάρχους βεβαιώνοντας τους ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην γίνει καμία στραβή…..(επιχειρηματική δραστηριότητα) στην προεκλογική περίοδο και τους χαλάσει την λαϊκή και περιβαλλοντική μόστρα που σερβίρουν στους δημότες…

Πουλάνε εκδούλευση στους υπουργούς τους παίρνοντας επάνω τους…..τις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις στις εγκρίσεις αδειών και σχεδίων των επιχειρηματιών οπότε οι πολιτικοί (υπουργοί, υφυπουργοί) και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να λένε στους επιχειρηματίες «…..έχουμε πρόβλημα με τις υπηρεσίες που αντιδρούν στην χορήγηση της αδείας για περιβαλλοντικούς λόγους……». Βέβαια μετά τις εκλογές οι άδειες δίδονται……

Με τον τρόπο αυτό οι υπηρεσίες από την μία πλευρά κάνουν το καθήκον τους….ενώ από την άλλη έχουν και τον επιχειρηματία στο περίμενε…..με την υπόσχεση «….άσε μετά τις εκλογές».

Το παιχνίδι δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής του υποψηφίου Δημάρχου. Απλώνεται και στα καφενεία, στις καφετέριες, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που πασχίζουν να πάρουν άδειες για τραπεζάκια ή να διευθετήσουν οικονομικές εκκρεμότητες με τους Δήμους.

Όλοι αυτοί μπαίνουν σε καραντίνα και παραπέμπονται…..στο εκλογικό αποτέλεσμα και την Δημοτική βούληση μετά τις εκλογές…..

Εκεί όμως που το παιχνίδι παίζεται χοντρά είναι τα εργοστάσια. Και η αγριάδα του εκδηλώνεται κυρίως στους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Να κάποια παραδείγματα:

Αυτή την στιγμή 35 επιχειρηματίες μεσαίων και μεγάλων βιομηχανιών της Αττικής με 600 εργαζόμενους πασχίζουν, βάσει σχετικού νόμου, να κάνουν (με δικά τους λεφτά και πόρους από τα κοινοτικά προγράμματα) ένα Επιχειρηματικό Πάρκο σε περιοχή της Ελευσίνας αλλά η υπόθεση κολλάει εδώ και περίπου ένα χρόνο στο ΥΠΕΚΑ.

Η επένδυση αυτή είναι κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και το Πάρκο (που θα μαντρώσει 35 επιχειρήσεις) θα προσφέρει παραπάνω περιβαλλοντική προστασία στον Δήμο!!

Στον Ελαιώνα οι επιχειρηματίες είναι κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού…..γιατί τους διώχνουν χωρίς να τους υποδεικνύουν που θα πρέπει να πάνε να ησυχάσουν.

Στο όρος Αιγάλεω με την προοπτική δημιουργίας πάρκου (αναγκαίο για τους κατοίκους) ξηλώνουν πάνω από 20 επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά τους αφήνουν και αυτούς στην τύχη τους…..

Όλα έχουν σχέση και με τις Δημοτικές εκλογές καθώς (σύμφωνα με το παμπάλαιο παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής ιδιοφυΐας…..) σε υπουργικό επίπεδο κανείς δεν τολμά να πάρει απόφαση αν δεν περάσουν οι εκλογές και δεν μετρηθούν τα κέρδη και οι ζημιές στα κόμματα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here