Τραμπ προς Βερολίνο: «Δεν αφήνουμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν δεχθείτε να μειωθούν οι φόροι στην Ελλάδα»!

0
187

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, του Ν. Τραμπ, αρνείται να δώσει «πράσινο φως» στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζεται η αρχή του Ταμείου να χρηματοδοτούνται χώρες που έχουν μη βιώσιμα χρέη και αυτό που έχει πετύχει το Βερολίνο είναι να μην είναι βιώσιμο!

Σε έκθεσή του στο ΔΝΤ, που οδήγησε στη αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης του ΔΝΤ και απόφασης για την συμμετοχή στο ελληνικό χρέος, ο εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, σημειώνει ότι: 

«Η βασική υπόθεση των Ευρωπαίων (σ.σ.: Βερολίνο) είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατηρηθεί στο 3,5% για μια δεκαετία, μειούμενο σε ποσοστό 3,2% το 2030 και σταδιακά στο 1,5% το 2040 είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί και συνεπώς το ελληνικο χρέος αν δεν κουρευτεί είναι μη βιώσιμο».

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν τόσο υψηλά πλεονάσματα λόγω:

Α.:Μεταρρυθμιστικής «υπερκόπωσης» της ελληνικής οικονομίας που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει αυτά που σχεδιάζονται για την χώρα εκτός χώρας και 

Β:Η υπέρ-φορολόγηση που έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες, διαλύει την φοροδοτική ικανότητα, υπονομεύει την κατανάλωση και απαγορεύει τις επενδύσεις!

Έτσι συστήνει να σταματήσουν οι δήθεν «μεταρρυθμίσεις» που είναι όλες εισπρακτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις και βέβαια να σταματήσει η υπέρ-φορολόγηση που έχει επιβάλλει το Βερολίνο με την καλβινιστική οικονομική πολιτική του.

Ήδη, τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο φτάνουν το 70% του ΑΕΠ της Ελλάδας αφού δεν υπάρχουν λεφτά για να εισπραχθούν!

Τα βασικά συμπεράσματα του εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, περιελήφθησαν στην νέα έκθεση του Ταμείου που ζητεί:

–Να παραταθεί η περίοδος χάριτος μέχρι το 2040

–Να αποφασιστεί επέκταση της ωρίμανσης μέχρι το 2070

–Να γίνει μεταφορά των πληρωμών τόκων που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2040,οι οποίοι προτείνεται να κεφαλαιοποιηθούν και η αποπληρωμή τους να επιμηκυνθεί μέχρι το 2070

–Να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για 30 χρόνια και να μην ξεπερνούν το 1,5%.

Η πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 0,4% το 2016 και θα φτάσει το 2,7% για το 2017, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η ανάπτυξη για το 2017 θα είναι 2,7% αν δεν υπάρξει παρέκκλιση από το νυν πρόγραμμα και αρθούν τα capital controls.

Επίσης η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά μπορεί να χρειαστεί ανά-κεφαλαιοποίηση ύψους 10 δις ευρώ του τραπεζικού τομέα μετά το 2018.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here