Τρελάθηκαν σε Αθήνα και Λευκωσία; Εν μέσω πανδημίας και με το έτσι θέλω, θα «λύσουν» τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου!…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
658

Το καταλαβαίνω…Η πανδημία έχει σαρώνει τα πάντα. Δεν έχουμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια ταλαιπωρούνται στα νοσοκομεία.

Είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σε κατάσταση τρέλας και απόγνωσης είναι οι άνθρωποι του πλανήτη Γη.

Λογικό είναι…Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο. Όταν δεν γνωρίζουμε που θα είμαστε αύριο, τι θα μας συμβεί την επόμενη στιγμή…Εκεί που νομίζουμε ότι όλα είναι καλά και ωραία, ένας δικός μας άνθρωπος…πετά και φεύγει. Και δεν επιστρέφει.

Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα καίγεται και οι χώρες έχουν εστιαστεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάποιοι άθλιοι διπλωμάτες στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες (ναι οι εταίροι μας) και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο, παρά πως θα μοιράσουν το Αιγαίο και πως θα παραδώσουν την Κύπρο στην Τουρκία.

Όχι, πραγματικά, πέστε μου: Δεν είναι τουλάχιστο ύποπτο ότι εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τραγωδίας, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μόνο στις διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου και στο Κυπριακό; Αυτοί οι τυπάδες δεν μπορούσαν να περιμένουν να περάσει το κακό πριν ασχοληθούν με τα ελληνικά εθνικά θέματα;

Αλλά και οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί έσπευσαν να εισέλθουν σε αυτές τις επικίνδυνες διαδικασίες; Δεν υπάρχει κουκούτσι μυαλό πια στους διπλωμάτες και στους πολιτικούς; Έχουν τρελαθεί ομαδικά;

Έψαξα δεξιά και αριστερά. Δεν βλέπω να ασχολείται κανένας διεθνής παίκτης ούτε με αυτές τις εμπόλεμες ζώνες. Γιατί ο Αντόνιο Γκουτέρες και οι Βρετανοί με τους Ευρωπαίους επιμένουν να…λύσουν το Κυπριακό; Γιατί οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιμένουν να…διευθετήσουν το Αιγαίο;

Ότι είναι στημένο το παιγνίδι της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Και το έχουμε αποδείξει. Δεν χρειαζόταν να ξεφύγει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ότι θα επιτρέψει στον εθνικιστή Ερσίν Τατάρ να καταθέσει τη διχοτομική πρότασή του για την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών.

Ο κ. Γκουτέρες έχει ξεφύγει. Αν και πριν γίνει Γενικός Γραμματέας, υποτίθεται ότι γνώριζε όλη την αλήθεια για την Κύπρο και το πρόβλημα της, αποδείχθηκε ο Δούρειος Ίππος της Τουρκίας μέσα στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού.

Όχι, δεν είναι καλά τα πράγματα για την Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης πιέζεται αφόρητα από τους Βρετανούς, που χρησιμοποιούν βρώμικα μέσα, ακόμα και τη διαφθορά. Επίσης του έχουν κάνει μίζερη τη ζωή για το Κυπριακό ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Ως γνωστό, η «Αριστερά» και η Δεξιά στην Κύπρο συμφωνούν ότι το νησί πρέπει να παραδοθεί στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής δύναμης. Καμία τσίπα. Και ας επιχειρήσουν να αποδείξουν το αντίθετο. Η λύση που προωθούν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων.

Και δυστυχώς, το ΑΚΕΛ παρασύρει και τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΔΗΣΥ τους άλλους ευθυνόφοβους της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να οδηγούνται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε ένα εκβιαστικό παιγνίδι με θύμα την Κύπρο. Είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει.

Η μόνη ελπίδα για να τιναχθούν όλα αυτά τα σχέδια, αφού μετά την πενταμερή τους οδηγούν σίγουρα στο τελικό πάρε-δώσε, είναι να τους τα ανατρέψει ο λαός και να τους εξευτελίσει. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Πρόκειται για διπλωματικό «πραξικόπημα». Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με την Τουρκία και τη Βρετανία, και έχοντας επιβάλει άνευ προηγουμένου εκβιασμό στον κ. Αναστασιάδη αλλά και στην Αθήνα, θα διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την παραδώσει στην κατοχική δύναμη. Δικός της ο κατεχόμενος Βορράς και ελεγχόμενος ο «ελεύθερος» νότος.

Συγχαρητήρια κ. Αναστασιάδη. Τα καταφέρατε μία χαρά. Η μεγάλη αναμέτρηση θα γίνει στο δημοψήφισμα και ας ευχηθούμε ότι ο λαός θα ανατρέψει τα σχέδια σας, όπως και το 2004…

Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές, πιστεύω ότι αντιλήφθηκαν επιτέλους στην Αθήνα, ότι η Τουρκία απαιτεί όλα όσα καταθέτει κατά καιρούς ως αξιώσεις της. Μα όλα. Να μοιράσουμε το Αιγαίο, ήταν το τουρκικό μήνυμα που μετέφερε η ελληνική αποστολή, από την Κωνσταντινούπολη στο Μέγαρο Μαξίμου…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βεβαίως, τα πράγματα για την Ελλάδα θα είναι καλύτερα διότι η χώρα διαθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κάθε μέρα που περνά ενισχύονται και πιο πολύ.

Πέραν αυτού, η αναμενόμενη σύγκρουση της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.

Η Κύπρος; θα ρωτήσετε. Έχει πνιγεί στη διαφθορά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο…Όπως τόνισα πολλές φορές, με αυτό το πολιτικό προσωπικό, η Κύπρος θα χαθεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Κρίσιμες οι στιγμές για τον Κυπριακό Ελληνισμό: Οδηγούν το νησί σε «σφαγή»  στη βάση Βρετανικού σχεδίου.

Παίζεται ένα άθλιο και άγριο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων τούτο το διάστημα, αλλά η πανδημία και τα σκάνδαλα του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου, καλύπτουν τις διεργασίες για το μείζον εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Λευκωσία 13 Ιανουαρίου 2021.

Η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη και δηλητηριασμένη και αφήνονται οι ξένοι Συνωμότες, υπό την ηγεσία των Βρετανών, να βυσσοδομούν εναντίον του Κυπριακού λαού.

Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι μόνη, δεν έχει βοήθεια από πουθενά, και ειλικρινά νιώθουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Και ομιλώ πολύ σοβαρά.

Ελπίζω, βέβαια, ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα συντρίψουν στο δημοψήφισμα τη φιλοτουρκική διευθέτηση, που μαγειρεύουν οι Βρετανοί σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, κάποιους γραφειοκράτες στην Ευρώπη και μερικούς Κύπριους πολιτικούς.  Εκτός αν οι Εγγλέζοι τους ακυρώσουν αυτό το δικαίωμα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here