Τσακαλώτος: Η διευθέτηση χρέους είναι η παρακαταθήκη μου – Επίτευγμά μας η οικονομία.

0
741

Την οικονομία ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέταξε σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα έχει το περιθώριο 15 ετών για να ανασυγκροτηθεί.

Μάλιστα, είπε ότι η διευθέτηση του χρέους είναι ουσιαστικά η παρακαταθήκη του στη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος, σχετικά με τις εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως ο κ. Στουρνάρας θα διαψευστεί για μία ακόμα φορά.

«Τρία χρόνια άνθρωποι σαν τον κ. Στουρνάρα και το ΔΝΤ μας έλεγαν ότι θα ήμασταν εκτός πλάνου και κάθε φορά ήμασταν εντός πλάνου και παραπάνω από το πλάνο.  Οι θεσμοί πάντα υποτιμούσαν την απόδοση των μέτρων και το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου και πάντα εμείς είχαμε δίκιο»…..δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ανέκαθεν ήταν πελατειακή η δομή του ελληνικού κράτους, αλλά η κυβέρνηση το έκανε πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης, ανέφερε πως:

«Από τα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι δεν δώσαμε έμφαση σε ένα μέρος της δημόσιας διοίκησης. Παρόλο που καταφέραμε σε πολλά σημεία να θωρακίσουμε το σύστημα από μελλοντικά φαινόμενα διαφθοράς, δεν αντιμετωπίσαμε αρκετά τη γραφειοκρατία, π.χ. να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος σε διάφορα γραφεία για να πάρει κάποιο επίδομα. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη».

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι το κόστος των υποσχέσεών της υπερβαίνει κατά πολύ τα εννέα δισ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί πού θα τα βρει. Και για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, η ΝΔ αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση και δεν πήγε ο κ. Μητσοτάκης σε μια συζήτηση με τον κ. Τσίπρα.

Υποστήριξε δε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι οπαδός της λιτότητας και πως με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό «το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό».

Σε ότι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι θα την υπέγραφε ακόμη και εάν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε τις εκλογές εξαιτίας της.

Για την επόμενη ημέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές την Κυριακή, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει αριστερό κόμμα. «Δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα κόμμα κλειστό, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ένα κόμμα σούπα», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ για τον ίδιο προσωπικά, ανέφερε πως δεν μετάνιωσε που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here