ΤΣΟΥΖΕΙ τους Τούρκους το «οικονομικό» εμπάργκο των Ελλήνων εξ αφορμής της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

0
201

Με ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο στην κυριακάτικη τουρκική εφημερίδα Hürriıyet, με περισσό θάρρος η Τουρκάλα αρθρογράφος, Jale Özgentürk, αποκαλύπτει ότι αυξάνονται συνεχώς οι διαμαρτυρίες οικονομικών παραγόντων της ανατολικής Θράκης ότι η υπόθεση τη σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική περίπολο έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής.

Όπως τονίζει η Τουρκάλα αρθρογράφος, συνέπεια της υπόθεσης αυτής ήταν και η αναβολή του προγραμματισμένου για τις 15-16 Μαρτίου ελληνοτουρκικό οικονομικό φόρουμ, που θα γίνονταν στην Κομοτηνή της ελληνικής Θράκης.

Η αναβολή αυτή, σύμφωνα με την Jale Özgentürk, πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας γιατί μέσω αυτού του φόρουμ η Τουρκία θα προωθούσε τα προϊόντα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στο φόρουμ αυτό της Κομοτηνής σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε γίνει γνωστό κατά την επίσκεψη του Ερντογάν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, θα παραβρίσκονταν και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας μεγάλη σημασία στην διεξαγωγή του σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία δείχνει σημάδια ύφεσης

Αντί αυτού όμως, οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν επιδεινωθεί σε μέγιστο βαθμό εξ αφορμής της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Φαίνεται πως αρχίζει να «τσούζει» τους Τούρκους το οικονομικό εμπάργκο που άρχισαν αν επιβάλλουν κάτοικοι κυρίως των συνοριακών περιοχών, αλλά και οι γενικότερες οικονομικές κυρίως επιπτώσεις της κρίσης.

Μονό τα……..ελληνόφωνα κανάλια δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν την ηλίθια τουρκοσηριαλική τους προπαγάνδα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here