Τώρα ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για τη Βρετανία!

0
409

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διεθνολόγος Αντώνης Στυλιανού, για τη συμφωνία της Κομισιόν με τον Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν κατάφερε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε καταφέρει η προκάτοχός του Τερέζα Μέι.

Το πρόβλημα, τόνισε, δεν είναι η ΕΕ αλλά η Βρετανία και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο Κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως η συμφωνία της Μέι η οποία απορρίφθηκε τρεις φορές, αντικατοπτρίζεται πλήρως στη νέα συμφωνία.

Αύριο είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα και υπάρχει ένα ανυπέρβλητο σκαλοπάτι το οποίο θα κληθεί να ξεπεράσει ο Τζόνσον.

Ο κ. Στυλιανού εκτίμησε ότι τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τη Βρετανία, καθώς το Κοινοβούλιο ενδεχομένως να απορρίψει το Σάββατο τη συμφωνία.

Μιλώντας για το κείμενο της συμφωνίας, σημείωσε πως δεν είναι εντελώς καινούρια. Είναι ίδια με την προηγούμενη, ωστόσο με ελάχιστες διαφοροποιήσεις όπως την αλλαγή στην ορολογία του Backstop. Εάν δεν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο η συμφωνία, ο Τζόνσον θα πρέπει να ζητήσει τρίμηνη παράταση για νέα συμφωνία.

Η διαδικασία στο Βρετανικό κοινοβούλιο, είπε, είναι εντελώς αβέβαιη και δημιουργεί νέα δεδομένα. Δεν θεωρώ ότι λύθηκε το πρόβλημα, τώρα ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για τη χώρα, κατέληξε.

Ακούστε σε επανάληψη την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο με τους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαύρο, Μάριο Πούλλαδο και Χρήστο Μιχάλαρο, στο βίντεο όλα όσα ανέφερε από το 38:44:

Υ.Γ. Πως και ποιος ξεκίνησε το Brexit. Ποιος θυμάται πως πραγματικά άρχισε η συζήτηση γύρω από την έξοδο του ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστό ως Brexit.

Υ.Γ.1. To Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, παρά την επιστολή Τζόνσον σε ΕΕ, λέει η κυβέρνηση.

Υ.Γ.2. Brexit: Βλέποντας και κάνοντας απαντά η ΕΕ στο απρόθυμο αίτημα του Τζόνσον για αναβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here