Υβριστές και Απόντες!

0
213

Η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, «έριξε στα βράχια» το εξωφρενικά υπερκοστολογημένο έργο (5.781.000 ευρώ) «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή του Τριγώνου Εθνικής Αντιστάσεως (Νέας Ερυθραίας)» και τώρα υβρίζει και «κλαψουρίζει».

Κανένας δεν ξαφνιάζεται από τις εναντίον μου ύβρεις, που άλλωστε ξεκίνησαν την επόμενη ημέρα της πρώτης Κυριακής των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.

Μόνο ο προηγούμενος Δήμαρχος ξαφνιάστηκε διότι είχε υπολογίσει και σχεδιάσει για αρκετά αργότερα, την απένταξη από τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Η υβριστική απάντηση τους έφτασε έξι ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2014, στην οποία είχε προσκληθεί τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς.

Στη συνέχεια η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στη συνεδρίαση της, (Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014) ακύρωσε τη διενέργεια του διαγωνισμού των 5.781.000 ευρώ (για χώρο περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκι, σιντριβάνια, πέργκολες, χώρο αθλοπαιδιών, φυλάκιο, αποθήκη, αποχωρητήριο κ.α.), προστατεύοντας απόλυτα τα πραγματικά συμφέροντα του Δήμου.

Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, ότι η βέβαιη απένταξη από τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, θα ερχόταν κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

1.Δεν επανακυρώθηκε επί 11 χρόνια η πράξη εφαρμογής της περιοχής παρά τις έγγραφες επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής.

2.Δεν αποζημιώθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου 25 ιδιοκτήτες γης, του χώρου που θα γινόταν το έργο.

3.Δεν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός ούτε καν είχε δημοσιευθεί η ανακοίνωσή του από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.

Μετά τη νέα πρόκληση της υβριστικής απάντησης, υποχρεούμαι να παρουσιάσω:

-Την από 10 Μαΐου 2012 Βεβαίωση προς την Ε.Ε.Τ.Α Α.Ε. του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς ότι δήθεν η περιοχή του έργου «βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς».

-Την από 11/7/2014 δήλωση στην εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς» του πρώην Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας, ότι το «μεγάλο έργο» είναι θέμα ημερών για να ξεκινήσει!!

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχα από την προηγούμενη Διοίκηση ούτε καν ένα έγγραφο δε μου εδόθη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για οποιοδήποτε θέμα του Δήμου.

Τολμά να με εγκαλεί ότι δήθεν δεν εξήγησα το θέμα στην Περιφερειάρχη για να υπογράψει την κύρωση της Πράξης εφαρμογής. Εκείνος γιατί δεν το κατάφερε με τον φίλο του κ. Σγουρό;

Οι λεονταρισμοί και οι «μαγκιές» τελείωσαν για το Δήμο Κηφισιάς. Η Νέα Διοίκηση δεν θα διακινδυνεύσει ποτέ την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ούτε θα ρίξει τα ζάρια, αν ένα έργο εντάσσεται ή απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ!

Ο πρώην Δήμαρχος και όσοι συνεργάτες του ευθύνονται για την υπονόμευση του συγκεκριμένου υπερκοστολογημένου έργου, δεν είχαν ποτέ επιχειρήματα, απέτυχαν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (μόνο 25% εντός του 2013) και είναι διαρκώς απόντες:

-Απόντες από τα Δημοτικά Συμβούλια.
-Απόντες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2015.
-Απόντες ακόμα και από την ιερή παρέλαση της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου!!

Η Νέα Διοίκηση θα πετύχει την επανακύρωση της Πράξης εφαρμογής στο Τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης. Θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες γης που δικαιούνται.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε κοινωφελές έργο με έντιμο σύστημα και κυρίως έργο που θα σέβεται το Δημόσιο χρήμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Γιώργος Θωμάκος 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της εφημερίδας:

– Ο τέως Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης εγκρίνει την μελέτη και τους όρους διακήρυξης του έργου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10/06/2014 χωρίς ο χώρος των 29.945 μ2 να είναι «καθαρός»!

– Το έργο από την Τεχνική του περιγραφή περιλαμβάνει:

«Χώρους πρασίνου, χώρους περιπάτου, παιδική χαρά, κιόσκι, πέργκολες, κερκίδες 50 ατόμων, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, χώροι στάθμευσης, φυλάκιο 4μ2, αποθήκη 4μ2, αποχωρητήρια 4μ2, αποδυτήρια 6μ2, ανακατασκευή δαπέδου και εξοπλισμού υφιστάμενων 2 γηπέδων μπάσκετ και μίνι ποδοσφαίρου, πεζοδρόμια, περιμετρικών οδών, φωτισμός, άρδευση, ύδρευση, αποχετεύσεις όλου του χώρου και κεντρικός έλεγχος εγκαταστάσεων».

– Ο υπερκοστολογημένος προϋπολογισμός του έργου:

1. Το προϋπολογισθέν κόστος του έργου ήταν 5.781.000,00 ευρώ
2. Η επιφάνεια των ανωτέρω χώρων είναι 29.945 μ2
3. Το προϋπολογισθέν κόστος ανά μ2 ήταν 5.781.000 ευρώ / 29.945 μ2 = 193,00 ευρώ / μ2 !!
4. Από εκτιμήσεις ειδικών στην κατασκευή πάρκων το κόστος κυμαίνεται από 50,00-80,00 ευρώ / μ2 ανάλογα με την ποιότητα υλικών πού θα χρησιμοποιηθούν.

– Ανακοίνωση ΣΑΤΕ για το έργο: «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στη Ν. Ερυθραία» στις 11/12/2014:

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του τέως Δημάρχου Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη στην οποία εκφράζονται προβληματισμοί και απορίες για την αρμοδιότητα του ΣΑΤΕ να απευθύνει έγγραφο προς τον Δήμο Κηφισιάς με το οποίο να ζητά την άμεση ακύρωση του έργου «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στη Ν. Ερυθραία»…..ο ΣΑΤΕ εξέδωσε την ακόλουθη «ανακοίνωση».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here