ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Φωτιά στο Πολιτικό σκηνικό από το σκληρό άρθρο των New York Times.

0
273

Οι New York Times αναφέρονται στο θέμα των υποκλοπών σημειώνοντας ότι πρόκειται για «σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας», με την Αντιπολίτευση να μιλά για διεθνή διασυρμό.

Σε σκληρό άρθρο τους οι New York Times αναφέρονται στην υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι πρόκειται για σκάνδαλο και ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση damage control, παραπέμποντας στις προσπάθειές του να διαχειριστεί το θέμα.

Υποκλοπές: Σκληρό άρθρο των New York Times | Alphafreepress.gr

Ακόμα προσομοιάζουν την κατάσταση με τις «σκληρές ημέρες της χούντας». Στο άρθρο τους οι NYT παραθέτουν δηλώσεις μελών της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και εντοπίζοντας μία ανησυχητική διάσταση των υποκλοπών στην Ευρώπη.

Στην αρχή του άρθρου γίνεται αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως:

«Έναν Συντηρητικό που ανέλαβε τον προσωπικό έλεγχο του χαρτοφυλακίου πληροφοριών το 2019 και του οποίου ο πατέρας αποδυναμώθηκε από τις κατηγορίες για Πολιτική Κατασκοπεία όταν ο ίδιος διετέλεσε Πρωθυπουργός πριν από περίπου 30 χρόνια»…σημειώνοντας πως «απέλυσε τον πιστό του αρχηγό κατασκοπείας (Παναγιώτη Κοντολέοντα), αποδέχθηκε την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη – που είναι επίσης ανιψιός του – και έδωσε μια Εθνική Τηλεοπτική Ομιλία αυτή την εβδομάδα γεμάτη αρνήσεις και προτάσεις για μεταρρύθμιση της υπηρεσίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here