Υπόθεση Κατσαφάδου: Από Τραμπούκος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Υφυπουργός Ναυτιλίας.

0
700

Η θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας δημιουργήθηκε τώρα για πρώτη φορά και την κατέλαβε ο βουλευτής Α Πειραιώς τη ΝΔ Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι είναι οικονομολόγος και γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979 έλκοντας την καταγωγή του από τη Μάνη και την Κάρπαθο.

Σπούδασε οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς από όπου απέκτησε και το Μεταπτυχιακό του στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ Τουρισμού».

Αυτό που δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι ότι το 2003 ηγήθηκε επίθεσης τραμπούκων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε βάρος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Β. Μπένου. Του επιτέθηκαν με πυροσβεστήρα για να αφαιρέσουν έγγραφα που τους ενδιέφεραν και δικάστηκαν το 2005.

Κατά έναν παράξενο τρόπο, δεν υπάρχουν στοιχεία για το αποτέλεσμα της δίκης στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν, όμως, τα ρεπορτάζ της εποχής τα οποία δείχνουν πώς ένας βίαιος «μπαχαλάκης», σύμφωνα με την αργκό της ΝΔ,  κατάφερε, παρά την προσωρινή διαγραφή του από το κόμμα του, να ανελιχθεί και να γίνει μέχρι και μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υπόσχεται νόμο και τάξη στα πανεπιστήμια με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός όρισε υφυπουργό Παιδείας τον Άγγελο Συρίγο, ακριβώς επειδή έχει πέσει θύμα βίας στο Πάντειο από «Κατσαφάδους».

Καθημερινή, 27.9.2003:  Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές φοιτητές-εισβολείς και θύμα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνέβη χθες το πρωί στο ίδρυμα.

Ειδικότερα, με έντονα αναπνευστικά προβλήματα διακομίσθηκε χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Βασίλειος Μπένος ύστερα από προκλητική ενέργεια μικρής ομάδας φοιτητών, που έσπειραν πανικό ανοίγοντας πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να γεμίσει πτέρυγα του ιδρύματος με διοξείδιο του άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, τα νεαρά άτομα, που φέρονται ως μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχοντας στόχο να διακόψουν κλειστή συνεδρίαση του ιδρύματος για την εκλογή ενός διδάσκοντα σε θέση λέκτορα, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα.

Αφού δεν τα κατάφεραν, άνοιξαν απ’ έξω από την αίθουσα τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει με διοξείδιο του άνθρακα (περιέχεται στους πυροσβεστήρες) το οποίο πέρασε και μέσα στην αίθουσα.

H ομάδα των φοιτητών είχε συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα και ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης είχε προκαλέσει φραστικά επεισόδια κατά των καθηγητών που προσέρχονταν, επιδιώκοντας να διαλύσει την συνεδρίαση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here