Φίμωση της Δημοσιογραφίας;;

0
275

Εδώ και καιρό η δημοσιογραφία δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Η κυβέρνηση όμως είναι η τελευταία που μπορεί να έχει παράπονο γιατί πολύ απλά τα πάει…καλά με την επικοινωνία!

Και όμως, προσπαθεί να περιορίσει την δημοσιογραφία. Στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα προβλέπει τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης με αφορμή την πανδημία και τα εμβόλια.

Προβλέπει λοιπόν (άρθρο 191):

«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή.

Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του Τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων.

Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Δηλαδή όποιος κάνει κριτική για τράπεζες ή για ακριβά εξοπλιστικά κ.λπ., διαπράττει ποινικό αδίκημα;

Πόσο πίσω θα μας πάει η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here