ΦΟΒΕΡΗ Αποκάλυψη του Inside Story: Κληρικοί και Υπουργοί πίσω από την πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου Γιασάμ Αγιαβέφε.

0
232

ΣΑΛΟ και Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της πολιτογράφησης του αλλοδαπού, Γιασάμ Αγιαβέφε ως Έλληνα πολίτη, μια αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το Inside Story και η Ελίζα Τριανταφύλλου.

Φοβερή η αποκάλυψη του Inside Story: Κληρικοί και υπουργοί πίσω από την πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου Γιασάμ Αγιαβέφε | Hellasjournal.com

Το θέμα επιβεβαιώθηκε από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήδη έχει ζητήσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ με μια οργισμένη ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ξεπερνά κάθε φαντασία, το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνη Γεωργιάδη στην τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου πολίτη, που είχε λάβει την ψευδό-υπηκοότητα της λεγόμενης και παράνομης ψευδό-«Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως μεγάλος ευεργέτης και υποστηρικτής του ψευδοκράτους στο οποίο δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά.

Συνεχίζεται ο σάλος για την πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία – ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνά κάθε φαντασία το θέμα - Ηλεία Live! Όλες οι ειδήσεις και τα νέα της Ηλείας και της Ελλάδας

«Είναι διαφορετικό πράγμα-σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-να παίρνει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που διώκεται σε άλλη χώρα και άλλο να πολιτογραφείται τιμητικά μέσα σε έναν χρόνο, άνθρωπος που έχει την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους και δηλώνει παντού ότι το στηρίζει ενεργά, με συστατική επιστολή του ανθρώπου που έχει στηρίξει την καριέρα του στο εμπόριο “υπερπατριωτισμού”»…τονίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ενός πολιτικού απατεώνα που αντιτίθεται- δήθεν για εθνικούς λόγους- απέναντι στην πολιτογράφηση χιλιάδων μεταναστών που έχουν ζήσει και εργαστεί όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα Εθνικά θέματα. Περιμένουμε να απαντήσει εάν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης του. Σημείωση: Κροκοδείλιες συγνώμες δεν γίνονται δεκτές».

«Είχαμε συστατικές επιστολές από Σεραφείμ και Άδωνη»

Πολίτης» του κατοχικού ψευδοκράτους έγινε τιμητικά Έλληνας υπήκοος | Flash.gr

Δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του Μητροπολίτη Περαία Σεραφείμ ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Ειδικότερα, η πρώτη συστατική επιστολή είναι από τον ίδιο τον μητροπολίτη Σεραφείμ ενώ η δεύτερη προέρχεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Μάλιστα, το ΥΠΕΣ κατέχει και βεβαίωση του κ. Σεραφείμ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε δωρεές ύψους 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ προς την Εκκλησία και παράλληλα ο κ. Αγιαβέφε, κατά της ίδιες πηγές, έχει κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού σε πέντε-έξι δήμους της Αττικής.

Σε ότι αφορά την δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει ποτέ την ανάκληση της δωρεάς, «αν και όπως καταγράφεται αυτή έγινε για τυπικούς λόγους». Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε επένδυση άνω των 10 εκ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Μύκονο.

Αναφορικά, με το γεγονός ότι διώκεται ποινικά στην Τουρκία, το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς «θεωρείται εχθρός του Ερντογάν».

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν στο ΕΘΝΟΣ αρμόδιες πηγές, ο κ. Αγιαβέφε έχει πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή, έχοντας λάβει, δε, το καθεστώς του πρόσφυγα. «Υπό αυτά τα δεδομένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική του πολιτογράφηση», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά παράγοντες του ΥΠΕΣ.

Ποιος είναι ο Γιασάμ Αγιαβέφε.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της τιμητικής πολιτογράφησης, ο Γιασάμ Αγιαβέφε γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1983 στα Άδανα της Τουρκίας.

Ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα περιγράφει τον εαυτό του ως «κατά συρροή επιχειρηματία» και φιλάνθρωπο. Γράφει:

«Ξεκίνησε την επιχειρηματική του ζωή σε νεαρή ηλικία και σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Milaya Capital Limited, μιας δυναμικής επιχείρησης επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει αναπτυχθεί γρήγορα και έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα σεβαστό “εγκέφαλο” πολλών τομέων, όπως οι αναγνωρισμένες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το Inside Story, ο Γιασάμ Αγιαβέφε είναι αρκετά δραστήριος επιχειρηματικά στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Σύμφωνα με το χαρτοφυλάκιο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, έχει επενδύσεις σε υπερπολυτελή κτίρια διαμερισμάτων, ένα ξενοδοχείο και καζίνο στην Κερύνεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Γιασάμ Αγιαβέφε θεωρείται ένας από τους ευεργέτες στο παράνομο ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, αφού από τότε που ξέσπασε η πανδημία το 2020 έχει κάνει σειρά δωρεών υγειονομικού και άλλων βασικών ειδών όπως τρόφιμα και καθαριστικά σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μόνες υπηκοότητες που διαθέτει ο Γιασάμ Αγιαβέφε, αφού σύμφωνα με εταιρικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί στη Βρετανία όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά έχει υπάρξει πολίτης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, της Τουρκίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Φοβερή η αποκάλυψη του Inside Story: Κληρικοί και υπουργοί πίσω από την πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου Γιασάμ Αγιαβέφε | Hellasjournal.com

Παράλληλά, ο Αγιαβέφε αναζητείται από την Turkinterpol σε διεθνές επίπεδο με ερυθρά αγγελία με την κατηγορία της “δημιουργίας και διαχείρισης παράνομου διαδικτυακού τόπου τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων”.

Συνελήφθη από την Ελληνική Μονάδα της Interpol στις 28 Φεβρουαρίου 2019 και έχει γίνει αίτημα του κακουργιοδικείου της Κωνσταντινούπολης για έκδοσή του στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here