Φοροδιαφυγή ύψους 4 δις ευρώ από τις αντιπροσωπείες της BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα!

0
208

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας www.fmvoice.gr, παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Spiegel αλλά και του 105,5 Στο Κόκκινο……το ΣΔΟΕ έχει ήδη καταλογίσει φοροδιαφυγή η οποία μαζί με τα σχετικά πρόστιμα υπολογίζεται σε 600 εκατ. ευρώ και αφορά αντιπροσωπείες της BMW , Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014.

Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα με τιμές 10.000 ευρώ για αυτοκίνητο που κόστιζε 90.000-100.000 με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας!

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν άλλα στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στον εργοστασιακό κινητήρα και δεν συμφωνούν με εκείνα που αναγράφουν τα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Υπάρχουν ενδείξεις και καταγγελίες πως πιθανών η υπόθεση έχει ευρύτερες διαστάσεις ως προς τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι αρχές είναι υποχρεωμένες να διευρύνουν την έρευνα σε βάθος δεκαετίας και αφορά και άλλες επιχειρήσεις. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο η φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι φτάνει το ιλιγγιώδες ύψος των 4 δις ευρώ.

Σχετική δήλωση επί του θέματος έχει κάνει και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος ο οποίος έχει παραπέμψει το θέμα στην αρμόδια εφορία μεγάλων επιχειρήσεων για την είσπραξη των προστίμων.

Έρευνες πραγματοποιεί και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης της Αρχής για τη Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ε.Ε. (OLAF).

Για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής δύο από τις εμπλεκόμενες και στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες στο Καναδά, συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά με το καναδικό δημόσιο για τη καταβολή 1,5 δις δολαρίων ώστε να αποφύγουν τη ποινική δίωξη για τα στελέχη τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here