Φρικτή Πραγματικότητα: Ο Τραμπ επιχειρεί να καταλύσει την Αμερικανική Δημοκρατία…Δειλός μέχρι το τέλος…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
432

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με την εμπρηστική ομιλία του στη συγκέντρωση των φανατικών οπαδών του, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει αν θα σβήσει σύντομα αυτή η φωτιά. Η Αμερική είναι βαθιά διχασμένη με προσωπική ευθύνη του κ. Τραμπ, που προκάλεσε τα πρωτοφανή επεισόδια, τα οποία βλέπει όλος ο κόσμος από τις οθόνες των τηλεοράσεων.

Ήδη οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο και κινδυνεύουν οι ζωές των βουλευτών και των γερουσιαστών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η αμερικανική Δημοκρατία απειλείται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Αμερικής. Όσα διαδραματίζονται στην Ουάσιγκτον συνηθίσαμε να τα βλέπουμε σε δικτατορίες και υποανάπτυκτες χώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί και αφήνει πίσω του συντρίμμια. Αλλά το ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ώρες είναι αυτό: Θα αποχωρήσει; Ή έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για πραξικόπημα, σχέδιο που εκπόνησε ο ατζέντης της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν;

Λέγονται και ακούγονται πολλά. Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση, αλλά και αμύνεται με σφοδρότητα αυτή τη στιγμή. Θα αντέξει; Η Αμερική είναι μεγάλη χώρα με ισχυρούς θεσμούς. Πρέπει να αντέξει διαφορετικά θα μπορούσε να πάρει φωτιά όλος ο κόσμος.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Αρκετοί Δημοκρατικοί ηγέτες «βλέπουν» πίσω από την ανωμαλία, που παρατηρείται την Ουάσιγκτον, πάλι τη Ρωσία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αλλά εντοπίζεται αυτός ο φόβος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με διάφορους τρόπους, ασκεί έλεγχο στον κ. Τραμπ.

Αν αυτό αποδειχθεί με στοιχεία, πρόκειται για μία φρικτή διαπίστωση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έθεσε σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Και σ’ αυτό το σκηνικό μεγάλο ρόλο θα έπαιξε ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις τρομακτικές εικόνες, που δείχνουν ποιος είναι πραγματικά ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ακόμα Πρόεδρος της υπερδύναμης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν έχει βγει, ως υπεύθυνος ηγέτης, να ζητήσει από τους οπαδούς του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο. Πρέπει να ντρέπεται για τούτη την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Τους ζήτησε να φερθούν…ειρηνικά. Ντροπής πράγματα. Πρέπει να τους ζητήσει να φύγουν.

-Με μία δική του έκκληση, όλα θα είχαν τελειώσει. Αλλά φαίνεται ότι υλοποιείται σχέδιο. Να επικρατήσει το απόλυτο χάος και ως πρόεδρος να κηρύξει (ίσως) όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και τι θα σημαίνει αυτό; Ποια θα είναι η συνέχεια;

-Στρατιωτικός νόμος μήπως; Αυτά δεν έλεγε τις προάλλες ο Μάικλ Φλιν, το «πουλέν» του Ταγίπ Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ, όταν εισηγήθηκε να αναλάβει ο στρατός;

Μέχρι της στιγμής οι στρατηγοί του Πενταγώνου απορρίπτουν εισηγήσεις από διάφορες πλευρές για να επέμβουν. Αρνήθηκαν και να στείλουν την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο. Λάθος και επικίνδυνη απόφαση.

Έπρεπε να το πράξουν και η εντολή να είναι σαφής: Διώξτε τους οπαδούς του Τραμπ από τα κτίρια της Βουλής και της Γερουσίας. Από παντού. Είναι δυνατόν να τους επιτρέπουν να κατεβάζουν την αμερικανική σημαία και να σηκώνουν τη σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ;

Η ιστορία θα γράψει με μελανά χρώματα, όχι μόνο την διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Τραμπ, αλλά ειδικά αυτή την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Ο απερχόμενος πρόεδρος ενθαρρύνει πολίτες, που ζουν μέσα στην παρανομία, να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Όλα είναι οργανωμένα-δεν φαίνονται οργανωμένα. ΕΙΝΑΙ οργανωμένα.

Δυστυχώς ο κ. Τραμπ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ακραία επικίνδυνος για την Αμερική και τον κόσμο.

Υ.Γ. Οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο!

Πρωτοφανή γεγονότα στην διαδήλωση υπέρ του Τραμπ στην Ουάσινγκτον-συνεχής ενημέρωση.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα είναι πραγματικά πρωτοφανείς και ουδέποτε έχουν επαναληφθεί. Ήδη, εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ βρίσκονται μέσα στο Καπιτώλιο, καθώς οι δυνάμεις που το φυλούσαν δεν μπορούσαν να τους αποτρέψουν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ζητούν απεγνωσμένα ενίσχυσης και ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζητά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη. Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει, διότι ήδη στην πόλη βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος Πενς πριν από λίγα λεπτά αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή του Τραμπ και να μπλοκάρει την διαδικασία έγκρισης των εκλεκτόρων, που θα οδηγούσε στην επικύρωση της νίκη του Μπάιντεν, οπότε η διαδικασία προχωράει κανονικά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει σοβαρά επεισόδια εντός του χώρου του Καπιτωλίου.

Υ.Γ.1. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, με διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, καταδίκασε τα αισχρά επεισόδια και την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Κάλεσε δε τον απερχόμενο πρόεδρο να βγει δημόσια και να καλέσει τους οπαδούς του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο.

«Απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν βουλευτές και γερουσιαστές του Κογκρέσου.

Αρκετά εκλεγμένα μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» με επικεφαλής τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, με ορισμένους από τους αυτούς τους εκλεγμένους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι αυτή η ενέργεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είμαστε μάρτυρες μιας απόπειρας πραξικοπήματος που ενθαρρύνεται από τον εγκληματία του Λευκού Οίκου. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γουίλιαμ Πασκρέλ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό δεν είναι μια διαδήλωση. Αυτό είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος», δήλωσε η βουλευτίνα Νταϊάνα Ντεζίτ από την πλευρά της, καταγγέλλοντας την «αναρχία που προκάλεσε ο δικός μας πρόεδρος».

Υ.Γ.2. Επιτέλους ο κ. Τραμπ εδέησε να μιλήσει: Ζήτησε από τους οπαδούς του «να πάνε στα σπίτια τους»…

Υ.Γ.3. Σοκ και δέος στις ΗΠΑ…Δείτε απευθείας τι γίνεται στην Ουάσιγκτον μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Διατάχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος).

Η συνέχεια την ΠΗΓΗ……….

Υ.Γ.4. Τέσσερις οι νεκροί από τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χώρο του Καπιτωλίου στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τετάρτη, ενώ 52 πρόσωπα έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Ο Κόντι διευκρίνισε ότι οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μετά τις 18:00 χθες, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here