Χιωτάκης: Με τα έργα κι όχι στα λόγια κρίνονται οι «άρχοντες» και ο σεβασμός της δημοκρατίας στο Δ.Σ.

0
212

Με ανακοίνωση η παράταξη, «Σίγουρα Βήματα», του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, κατηγορεί τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα – Νίκος Χιωτάκης» :

Πραγματοποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή (07/09/2014) της νέας δημοτικής περιόδου σε όλη την Ελλάδα οι Δημαιρεσίες και η εκλογή των δημοτικών συμβούλων για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες συμμετείχαν από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Γ. Χιωτάκης στην τοποθέτησή του διατύπωσε με σαφήνεια την πολιτική στάση της παράταξης, δηλώνοντας πως:

«Είμαστε εδώ με σκέψη δημιουργική για να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τη συλλογικότητα την καινούργια διοίκηση, αλλά και τους θεσμούς του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών».

«Αυτή η δέσμευση έγινε πράξη. Αν και ο συνδυασμός «Σίγουρα Βήματα» είχε το εκ του νόμου δικαίωμα να εκλέξει και τους 10 δημοτικούς συμβούλους στις παραπάνω Επιτροπές, αφού διαθέτει 10 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, παρόλα αυτά προτάθηκαν και δόθηκαν οι μισές θέσεις στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την εκλογή του Προεδρείου, στηρίξαμε με ψήφους μας, τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία πρόεδρο με την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει με συναίνεση, με συνεργασία και με συγκερασμό απόψεων.

Εκτιμήσαμε ότι το αντιπολιτευτικό καθήκον το οποίο πρόσφατα αναλάβαμε έναντι όλων των δημοτών και η εκπροσώπηση του 48,5% που μας τίμησε στις εκλογές της 25ης Μαίου, επιτελείται με αυτόν τον προσφορότερο δημοκρατικό τρόπο της συναίνεσης και συνεργασίας.

Στην πρώτη «πανηγυρική», όπως τη χαρακτήρισε, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος δήμαρχος – και ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας – υποσχέθηκε «συμμετοχή όλων των παρατάξεων σε συμβούλια και επιτροπές και, μάλιστα, μειώνοντας την παρουσία και την εκπροσώπηση του συνδυασμού της διοίκησης υπέρ των συνδυασμών της αντιπολίτευσης», το οποίο θεωρήθηκε θετικό.

Το αποτέλεσμα τον διέψευσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε σε μια πρωτόγνωρη για τα δημοτικά χρονικά «μαραθώνια» συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών με αποτέλεσμα οι δεσμεύσεις που μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση, να μείνουν στα ωραία λόγια.

Οι επαναληπτικές ψηφοφορίες που ακολούθησαν, αφού καταψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, σε 12 ψηφοφορίες, όλες ανεξαιρέτως οι προτάσεις εκπροσώπησης του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας – και όχι μόνο – για τη συμμετοχή καταξιωμένων συναδέλφων στις θεσμικές Επιτροπές του Δήμου, έδειξαν από την πρώτη μέρα ότι η πλειοψηφία του κ. Δημάρχου έχει επιλέξει το μοναχικό δρόμο μιας συγκεντρωτικής διοίκησης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για μια καλή και δημιουργική πορεία του Δήμου Κηφισιάς, μέσα στη δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις για την Αυτοδιοίκηση πενταετία που ανέτειλε και αυτές οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές να είναι στιγμιαία λάθη και να μη συνεχιστούν».

Παρατήρηση της εφημερίδας:

Κύριε Χιωτάκη θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Θωμάκος ζήτησε συναίνεση και συνεργασία απ’ όλες τις παρατάξεις για να προκύψει ένα αποτελεσματικό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά επίσης προσέθεσε ότι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν κατά συνείδηση και ότι δεν θα γίνεται προ-συμβούλιο και συνεννόηση τι θα ψηφίσει ο κάθε Σύμβουλος.

Αυτό φάνηκε ότι έγινε στην πρώτη συνεδρίαση. Ενώ ο Δήμαρχος είπε ότι θέλει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων σε συμβούλια και επιτροπές, οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν άλλη άποψη και δεν δέχτηκαν την συμμετοχή ορισμένων προσώπων από την αντιπολίτευση για τους γνωστούς λόγους…….που γνωρίζετε πολύ καλά κ. Χιωτάκη!

Ήταν μια καθαρά δημοκρατική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο όμως έδειξαν οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας τη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο ορισμένων Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. ΓΙΑΤΙ σας ενοχλεί το γεγονός; Απλά δεν τους ψήφισαν!

Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις τα πρόσωπα που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση δεν ψηφίστηκαν ούτε από την ίδια την παράταξη σας κ. Χιωτάκη! ΓΙΑΤΙ άραγε; 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here